Disse cocktailene vil vi lage i sommer

22. juli 2020Aktuelt
COCKTAIL O'CLOCK: I sommer vil vi teste nye cocktails som vil imponere gjestene.
COCKTAIL O'CLOCK: I sommer vil vi teste nye cocktails som vil imponere gjestene.

Cocktails under parasollen eller cocktail med parasoll? Uansett, vi er klare for varme dager og kalde drinker!

Sommeren er tiden for å legge litt ekstra jobb i drinkene og imponere gjestene med cocktails i hagen, på svaberget eller balkongen.

Noen vegrer seg for å lage drinker, strekker seg muligens til en gin tonic til nød. Men å lage cocktails behøver ikke være så komplisert.

Skal du invitere gjester er det smarteste å velge en eller to cocktails du vil lage og holde deg til dem. Da blir det ikke så mange ingredienser å holde styr på. Ikke lag én og én cocktail, men lag gjerne en mugge av gangen. Det blir enklere for deg og gjestene får drinkene mye fortere.

Strawberry Daiquiry

Vil du ha en crowd pleaser, som virkelig sier sommerparty med stor S, skal du gå for frossen jordbær-daiquiry. Det er den klassiske sommerdrinken og en perfekt måte å bruke de søte, norske jordbærene på.Strawberry daiquiry er en som voksenslush, som gir deg en barnslig glede du aldri blir for gammel til å nyte. Og bruker du de nye, norske jordbærene kan du spare litt på sukkeret og få en sunnere drink. Drinken kan enkelt lages virgin ved å droppe alkoholen.

Magisk mojito med pasjonsfrukt

Denne cubanske myntebomben kan få bartenderen til å sukke oppgitt når man bestiller den ute i baren, fordi en ekte mojito tar litt ekstra tid å lage. Hvorfor? Fordi den ferske mynten skal muddles (presse mynten med skje i glasset) for å få ut all mytesmaken.Vi mener fortsatt det er verdt jobben, så det er bare å ta det som en work out! Sett på litt hotte, cubanske rytmer, brett opp ermene, fleks mojitomusklene og sett i gang. Gjestene kommer til å drømme seg bort til en nattklubb i Havana!

Jordbær bellini

Den originale bellinien lages med sprudlevin og ferskenpuré, mens denne sommerversjonen er laget med jordbær. Og egentlig heter da drinken ikke bellini lenger, men rossini. Noe som kanskje hører rarere ut på norsk enn i cocktailens hjemland, Italia. Rossini henspeiler på den vakre rødfargen og kan på italiensk brukes som slang for rødhåret.Cocktailen er superenkel å lage og er perfekt til selskap hvor du skal servere mange. Pureen kan du lage på forhånd og så er det bare å tilsette musserende vin. Alla vostre salute!

Rosa vannmelon frosé

Dette er barnslig godt, en blanding av en cocktail og en dessert. Frosé er en slags slush-versjon med rosévin og fordi den er vinbasert og ikke spritbasert, er dette en lavalkoholcocktail.

I denne utgaven har vi valgt å bruke en annen sommerfavoritt for å komplimentere rosévinen - nemlig vannmelon. Til en frosé er det lurt å velge en rosévin med mye smak og gjerne mye farge. Etter at vinen er frosset blir både smaken og fargen litt tammere. Men nå vil også den rosa vannmelonen være med på å gi cocktailen perfekt rosafarge.

Meksikansk spinn på Moscow mule

Mexican mule er lett å lage og lett å like! Særlig hvis du er typen som elsker ingefærsmaken, er dette en vinner for deg.

Vanligvis lages denne cocktailen som opprinnelig heter Moscow mule med vodka, men i denne utgaven har bartender Anne Maurseth byttet ut vodka med tequila.

I sommerselskapet er Mexican mule en super drink å lage til mange. Du trenger bare tequila, et godt ingefærøl og til pynt: Lime, koriander og isbiter. Kan det bli enklere?

Nesten en Aperol Spritz

Dette er virkelig en royal cocktail med et nobelt navn.

- Den er perfekt til fest, skriver oppskriftsforfatter Lise Finckenhagen om drinken «Sparkle with Markle».

Dette er en vri av klassikeren Aperol Spritz og er midt i blinken om du digger denne. Sparkel’en eller boblene kommer fra en musserende vin, mens Markle selvfølgelig henspiller på Prins Harrys utkårede skuespilleren Meghan Markle, nå kjent som Meghan, Dutchess of Sussex.

Med denne spritz'en kan du gi vennene dine en kongelig mottagelse.

direkten.

Lurer du fortsatt på hva du skal servere? Vi har flere herlige cocktailoppskrifter på Godt.no

Publisert: 22.07.2020 kl. 13:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?