Gumbo, gazpacho eller souvlaki?

13. november 2012Aktuelt
Prøv deg på tradisjonell kajunsk husmannskost med et lite sting av tabasco. (Foto: Torstein Øen.)
Prøv deg på tradisjonell kajunsk husmannskost med et lite sting av tabasco. (Foto: Torstein Øen.)

Husmannskost trenger ikke å være kjedelig.

Husmannskost er ofte det beste; dette er jo matretter som har blitt til basert på lokalt tilgjengelige og rimelige råvarer, og med et ønske om å servere noe som var godt til familien.

I Norge tenker vi kanskje mest på kjøttkaker, ertesuppe og flesk med duppe når vi tenker på husmannskost; men hvis vi tar en titt på hva hverdagslig tradisjonsmat er i andre land, kan husmannskost jammen bli ordentlig eksotisk.

Og i dag har vi jo tilgang til nesten alt av råvarer, året rundt, så her er det bare å by på kajunsk gumbo eller gresk souvlaki fra norsk kjøkken:

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:53
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?