Ukens matblogger: Kremet fiskesuppe med reker
Fiskesuppe med laks, torsk og reker er noe av det enkleste og beste du kan lage. Du kan snobbe den opp eller ned med fisken du velger. Hemmeligheten er den enkle kryddermiksen.
- Jeg lager denne fiskesuppen både til hverdag og fest. Er det til hverdags kjøper jeg frossen fiskefilet, er det til fest snobber jeg opp og kjøper fersk fisk og kanskje noe skalldyr, sier ukens matblogger Siri Fossing til Godt.no.
- Hemmeligheten min er å lage krydderpasta med rødløk, hvitløk, chili og fersk timian. Den setter en veldig god smak på suppa, som ellers består av tradisjonelle grønnsaker og kraft i tillegg til fisken, sier hun.
Fisken må du passe godt på, ingen liker fisk med konsistens som gummi. Ikke tilsett den for tidlig, og ikke la det koke etter at du har lagt i fiskestykkene. Rekene kan du legge rett i tallerknene og så helle suppen over, forklarer Siri.
Les bloggen til Siri her, og følg henne på Instagram og Twitter også.
Ingredienser for 4 personer.
Krydderpasta
- 1 rødløk
- 1 rød chili
- 1 ss sitronskall finrevet
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss timian
Fiskesuppe
- 2 fiskebuljongterninger, eller 2 fiskefondcups
- 8 dl vann
- 4 poteter kuttet i smått
- 2 gulrøtter kuttet i smått
- 1 purre kuttet i smått
- 1 matfløte
- litt melange
- 300 gram torsk
- 300 gram laks eller ørret
- en neve reker.
- 2-3 ss creme fraiche
Fremgangsmåte
Jeg bruker omtrent 30 minutter på å lage denne.
Lag krydderpasta i stavmikser. Det er gjort på 5 minutter. Ha en rødløk, 1 chili uten frø, finrevet sitronskall, 2 hvitløksfedd, 2 ss fersk timian (eller 1 ts tørr) oppi mikseren. Kjør på full guff e til det er en fin mos.
Skjær opp alle grønnsakene i små terninger.
Varm en gryte på middels varme. Når den er varm, har du i litt melange, og rører ut krydderpastaen i et minutt eller så. Hell på vann og buljongterningene, og kok opp. Når det koker kan du ha i potetene. Når potetene har kokt i 5 minutter kan du ha i gulrot og purre.
Skjær fisken i terninger.
Når grønnsakene har kokt i 5 minutter tar du i matfløte, skrur ned varmen så det ikke koker og har i fisken. La den trekke 5-10 minutter.
Ta i creme fraiche rett før servering, og eventuelt reker. Kvern over pepper etter smak.
Publisert: 24.04.2014 kl. 07:45
Lag deg en gratis konto