Ukens matblogger: Kremet fiskesuppe med reker

24. april 2014Aktuelt
SUNN FISK: Når grønnsakene er nesten møre legger du i fiskebitene, men ikke la det koke etter at fisken er lagt i. rekene kan du legge rett i tallerkenen når du serverer, og la dem bli varme av suppen. Foto: Siri Fossing
SUNN FISK: Når grønnsakene er nesten møre legger du i fiskebitene, men ikke la det koke etter at fisken er lagt i. rekene kan du legge rett i tallerkenen når du serverer, og la dem bli varme av suppen. Foto: Siri Fossing

Fiskesuppe med laks, torsk og reker er noe av det enkleste og beste du kan lage. Du kan snobbe den opp eller ned med fisken du velger. Hemmeligheten er den enkle kryddermiksen. 

Ukens matblogger Siri Fossing (42)Er informasjonsrådgiver i Posten NorgeBor på Kampen i Oslo, men flytter til Tvedestrand til sommeren.Favorittråvaren er ferske urter. Det jeg ikke bruker plukker jeg av og fryser i små plastbokser. Da har jeg stort sett alltid urter når jeg trenger det.Når jeg lager mat så liker jeg å være alene på kjøkkenet. Og å ha det ryddig.Blogger påsirifossing.no med ujålete og god hverdagsmat som er sunn og rask og lage. Med råvarer du kan kjøpe i nærbutikken.
Foto: Birger Morken
Ukens matblogger Siri Fossing (42)Er informasjonsrådgiver i Posten NorgeBor på Kampen i Oslo, men flytter til Tvedestrand til sommeren.Favorittråvaren er ferske urter. Det jeg ikke bruker plukker jeg av og fryser i små plastbokser. Da har jeg stort sett alltid urter når jeg trenger det.Når jeg lager mat så liker jeg å være alene på kjøkkenet. Og å ha det ryddig.Blogger påsirifossing.no med ujålete og god hverdagsmat som er sunn og rask og lage. Med råvarer du kan kjøpe i nærbutikken. Foto: Birger Morken

- Jeg lager denne fiskesuppen både til hverdag og fest. Er det til hverdags kjøper jeg frossen fiskefilet, er det til fest snobber jeg opp og kjøper fersk fisk og kanskje noe skalldyr, sier ukens matblogger Siri Fossing til Godt.no.

- Hemmeligheten min er å lage krydderpasta med rødløk, hvitløk, chili og fersk timian. Den setter en veldig god smak på suppa, som ellers består av tradisjonelle grønnsaker og kraft i tillegg til fisken, sier hun.

Fisken må du passe godt på, ingen liker fisk med konsistens som gummi. Ikke tilsett den for tidlig, og ikke la det koke etter at du har lagt i fiskestykkene. Rekene kan du legge rett i tallerknene og så helle suppen over, forklarer Siri.

Les bloggen til Siri her, og følg henne på Instagram og Twitter også.

Ingredienser for 4 personer.

Krydderpasta

 • 1 rødløk
 • 1 rød chili
 • 1 ss sitronskall finrevet
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 ss timian

Fiskesuppe

 • 2 fiskebuljongterninger, eller 2 fiskefondcups
 • 8 dl vann
 • 4 poteter kuttet i smått
 • 2 gulrøtter kuttet i smått
 • 1 purre kuttet i smått
 • 1 matfløte
 • litt melange
 • 300 gram torsk
 • 300 gram laks eller ørret
 • en neve reker.
 • 2-3 ss creme fraiche

Fremgangsmåte

Jeg bruker omtrent 30 minutter på å lage denne.

Lag krydderpasta i stavmikser. Det er gjort på 5 minutter. Ha en rødløk, 1 chili uten frø, finrevet sitronskall, 2 hvitløksfedd, 2 ss fersk timian (eller 1 ts tørr) oppi mikseren. Kjør på full guff e til det er en fin mos.

Skjær opp alle grønnsakene i små terninger.

Varm en gryte på middels varme. Når den er varm, har du i litt melange, og rører ut krydderpastaen i et minutt eller så. Hell på vann og buljongterningene, og kok opp. Når det koker kan du ha i potetene. Når potetene har kokt i 5 minutter kan du ha i gulrot og purre.

Skjær fisken i terninger.

Når grønnsakene har kokt i 5 minutter tar du i matfløte, skrur ned varmen så det ikke koker og har i fisken. La den trekke 5-10 minutter.

Ta i creme fraiche rett før servering, og eventuelt reker. Kvern over pepper etter smak.

GODE RÅVARER: Krydderblandingen (t.v.) lager du raskt med en stavmikser, og den gir en fantastisk smak. Foto: Siri Fossing.
GODE RÅVARER: Krydderblandingen (t.v.) lager du raskt med en stavmikser, og den gir en fantastisk smak. Foto: Siri Fossing.

Publisert: 24.04.2014 kl. 07:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?