Lekkert med lam

13. november 2012Aktuelt
Den klassiske måten å lage til skank på. Garantert godt (Foto: Olav Olsen.)
Den klassiske måten å lage til skank på. Garantert godt (Foto: Olav Olsen.)

Det er mye godt du kan lage med lammeskanker.

Høst er lammesesong.

Mange av de lammerettene vi pleier å spise om høsten tar gjerne litt tid å tilberede. Fårikålen skal trekke noen timer. Lammelåret skal vi gjerne steke på lavere varme over litt lengre tid, for at det skal bli akkurat slik vi vil ha det.

Og det passer egentlig fint med at det er blitt mørkere, og kaldere, ute. Vi er mer inne, og har tid til å vente på at godsakene blir klare.

Har spist deg mett på fårikål og lammelår og lurer på hva du skal prøve deg på til neste lammemiddag, foreslår vi at du prøver lammeskank. Lammeskankene blir også best om de får godt med tid i varmen, ettersom kjøttet i utgangspunktet er ganske seigt. Men lammeskanken er også en nokså billig råvare, og du kan pynte den nok til at den passer ypperlig til helgemiddag nå på høsten.

Prøv deg på kokt, braisert eller stekt lammeskank – og server gjerne med høstens kantareller eller hjemmelaget potetmos.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?