Lekkert med lam
Det er mye godt du kan lage med lammeskanker.
Høst er lammesesong.
Mange av de lammerettene vi pleier å spise om høsten tar gjerne litt tid å tilberede. Fårikålen skal trekke noen timer. Lammelåret skal vi gjerne steke på lavere varme over litt lengre tid, for at det skal bli akkurat slik vi vil ha det.
Og det passer egentlig fint med at det er blitt mørkere, og kaldere, ute. Vi er mer inne, og har tid til å vente på at godsakene blir klare.
Har spist deg mett på fårikål og lammelår og lurer på hva du skal prøve deg på til neste lammemiddag, foreslår vi at du prøver lammeskank. Lammeskankene blir også best om de får godt med tid i varmen, ettersom kjøttet i utgangspunktet er ganske seigt. Men lammeskanken er også en nokså billig råvare, og du kan pynte den nok til at den passer ypperlig til helgemiddag nå på høsten.
Prøv deg på kokt, braisert eller stekt lammeskank – og server gjerne med høstens kantareller eller hjemmelaget potetmos.
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:05
Lag deg en gratis konto