Til hovedinnhold

Slik lager du hjemmelaget Bounty-sjokolade

KLIN KOKOS: Hjemmelaget Bounty passer perfekt når sjokoladesuget slår inn. Foto: Mari Mushom
KLIN KOKOS: Hjemmelaget Bounty passer perfekt når sjokoladesuget slår inn. Foto: Mari Mushom

Kombinasjonen av frisk kokossmak og sjokolade slår aldri feil. Gjenskap den verdensberømte sjokoladen hjemme.


HELT KOKKOS: Bounty ble lansert av sjokolademerket Mars tilbake i 1951, og har vært en verdenssuksess siden. Reklamebildene med kritt hvite strender og palmesus er fra den dominikanske republikk. Formen på sjokoladen er for øvrig varemerket og patentregistrert i EU. Blant kjendiskokkene som elsker Bounty er Nigella Lawson, som har frityrstekte Bounty-bars blant sine favorittoppskrifter.Kilder: Wikipedia
HELT KOKKOS: Bounty ble lansert av sjokolademerket Mars tilbake i 1951, og har vært en verdenssuksess siden. Reklamebildene med kritt hvite strender og palmesus er fra den dominikanske republikk. Formen på sjokoladen er for øvrig varemerket og patentregistrert i EU. Blant kjendiskokkene som elsker Bounty er Nigella Lawson, som har frityrstekte Bounty-bars blant sine favorittoppskrifter.Kilder: Wikipedia

Å lage hjemmelagde versjoner av populære sjokolademerker er blitt en favoritt blant matentusiaster som liker søtsaker. Blant verdens mest solgte sjokolader er Bounty, den saftige kokosbaren med sjokotrekk.

Kreative og bakeglade Mari Mushom (17) bak bloggen «Cup and Cake» elsker å teste ut nye sjokoladekombinasjoner. Enten ved å lage nye oppskrifter inspirert av sjokolade, eller ved å gjenskape originalene.

En av favorittsmakene er kokos, derfor forsvinner alltid Bounty-bitene først fra Twist-posen hjemme hos Mari. Løsningen på problemet er å lage hjemmelaget Bounty. Resultatet er farlig godt.

Nedenfor deler hun sin metode med Godt-leserne.

Hjemmelaget Bounty

250 g kokosmasse

400 g kokosmelk (ca. en boks)

100 g melis

300 g sjokolade

50 g Delfiafett

1. Bland kokos og melis i en bolle. Rør opp kokosmelken så den blir jevn. Foto: Mari Mushom
1. Bland kokos og melis i en bolle. Rør opp kokosmelken så den blir jevn. Foto: Mari Mushom
2. Bland kokosmelken inn i kokosmassen til en jevn blanding. Foto: Mari Mushom
2. Bland kokosmelken inn i kokosmassen til en jevn blanding. Foto: Mari Mushom
3. Fordel massen i en passende form, kledd med plast. Du kan for eksempel bruke en aluminiumsform. Trykk den godt ned og sørg for en rett overflate før du setter formen i fryseren i cirka en time. Foto: Mari Mushom
3. Fordel massen i en passende form, kledd med plast. Du kan for eksempel bruke en aluminiumsform. Trykk den godt ned og sørg for en rett overflate før du setter formen i fryseren i cirka en time. Foto: Mari Mushom
4. Smelt sjokladen over vannbad sammen med Delfiafett. Skjær kokosmassen opp i passende biter og dypp dem i sjokoladen med en gaffel. La bitene renne godt av seg før du setter dem forsiktig over på en rist med bakepapir under. Foto: Mari Mushom
4. Smelt sjokladen over vannbad sammen med Delfiafett. Skjær kokosmassen opp i passende biter og dypp dem i sjokoladen med en gaffel. La bitene renne godt av seg før du setter dem forsiktig over på en rist med bakepapir under. Foto: Mari Mushom
5. Pynt gjerne med litt tørket kokos før sjokoladen stivner helt. Foto: Mari Mushom
5. Pynt gjerne med litt tørket kokos før sjokoladen stivner helt. Foto: Mari Mushom

Disse Bounty-sjokoladene bør oppbevares kaldt i en lufttett boks, da holder de seg minst en uke. De kan også fryses ned.

Tips: Bytter du ut melisen med sukrin-melis og sjokoladen med en ekstra mørk type, er dette også perfekt snacks for dem som har et lavkarbo-kosthold.

Del dine matbilder på Godt med #godtno på Instagram, så plukker vi deg til forsiden vår!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?