Til hovedinnhold

Eplekake, epleterte eller eplepai

13. november 2012Aktuelt
Imponer med epleterter med kanelkrem og ristede nøtter. (Foto: Trygve Indrelid.)
Imponer med epleterter med kanelkrem og ristede nøtter. (Foto: Trygve Indrelid.)

Seks oppskrifter på god bakst med epler.

Hva er egentlig forskjellen på pai, terte og kake?

Det sies at en terte er et skjell av butterdeig fylt med søtt eller salt, mens en pai er en terte med lokk. I en epleterte vil du derfor kunne se epleskivene, og vi må kanskje derfor være litt mer nøyaktig med hvordan vi skjærer og danderer dem; men i en pai står vi mer fritt til å være litt sleivete. En pai kan også være bakt i en form der fyllet legges rett i formen, og deigen kun brukes som lokk.

En kake er et mye videre begrep, som regel lages en kakedeig med mel, sukker, melk, smør og egg – men det finnes uendelige variasjoner, og det ferdige resultatet kan være store, søte og brødlignende eller små og kjekslignende.

Uansett – høstens epler smaker kjempegodt i bakst. Og det dufter utrolig deilig av varme epler, mens terten, paien eller kaken står i ovnen.

Her får du oppskrifter på to terter, to paier og to eplekaker, så er det bare å velge hvilken du vil nyte til kveldens kaffe.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:30


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?