Eplekake, epleterte eller eplepai
Seks oppskrifter på god bakst med epler.
Hva er egentlig forskjellen på pai, terte og kake?
Det sies at en terte er et skjell av butterdeig fylt med søtt eller salt, mens en pai er en terte med lokk. I en epleterte vil du derfor kunne se epleskivene, og vi må kanskje derfor være litt mer nøyaktig med hvordan vi skjærer og danderer dem; men i en pai står vi mer fritt til å være litt sleivete. En pai kan også være bakt i en form der fyllet legges rett i formen, og deigen kun brukes som lokk.
En kake er et mye videre begrep, som regel lages en kakedeig med mel, sukker, melk, smør og egg – men det finnes uendelige variasjoner, og det ferdige resultatet kan være store, søte og brødlignende eller små og kjekslignende.
Uansett – høstens epler smaker kjempegodt i bakst. Og det dufter utrolig deilig av varme epler, mens terten, paien eller kaken står i ovnen.
Her får du oppskrifter på to terter, to paier og to eplekaker, så er det bare å velge hvilken du vil nyte til kveldens kaffe.
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:30
Lag deg en gratis konto