Gjør kål på tilbehøret

Herlig kålsalat laget på hodekål, epler, bladpersille og valnøtter. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)
Herlig kålsalat laget på hodekål, epler, bladpersille og valnøtter. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)
Pia Cecilie Vabro

Kål er sprøtt og godt tilbehør til all slags middagsmat.

Coleslaw, eller kålsalat, er en salat laget på hakket eller strimlet kål som serveres ferdigblandet med en dressing. I moderne varianter av coleslaw tilsettes det gjerne andre grønnsaker eller frukter, som eple, rødløk eller ananas - og dressingen kan være en enkel vinaigrette eller majonesbasert med smak av for eksempel sennep. Helst skal kålen trekke i dressingen i et par timer før den serveres, slik at smakene setter seg skikkelig og salaten tykner til.

Coleslaw kan du servere til både fiske- og kjøttretter, eller til og med som fyll i en sandwich. Her får du fire oppskrifter på gode kålsalater du kan bruke som tilbehør til lunsj eller middag.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?