Skikkelig momsemat: Bakt gresskar med chorizo og ost
Smakfullt gresskar med chorizo, sprø mandler og gylden parmesan er deilig momsemat og en sikker vinner til helgens kos.
Matblogger Karine Sveli serverer her en rustikk kosemiddag med masse smak, nemlig en gresskarform med chorizo og parmesan.
- Ingrediensene passer veldig godt til hverandre. Mandlene blir sprø og knaser når du tygger dem, og den sterke pølsen balanseres bra av gresskaret, tomatsausen og løken, sier Karine til Godt.
- Dette er ikke fisefin gourmet-mat, men deilig hjemmelaget momsemat som skal se ut som en god «mash» på tallerkenen. Den passer perfekt for lune kvelder, forteller hun.
- Ikke bruk for sterk varme når du steker løk og hvitløk. Tomatsausen skal også bare så vidt putre, ikke tørrsteke. Det er også lurt å holde et øye med hva som skjer inni ovnen mot slutten av steketiden. Er osten i ferd med å likne en svidd charterturist, dekk til med aluminiumfolie. Retten er ferdig når gaffelen glir gjennom de tykkeste gresskarskivene som smør, poengterer matbloggeren.
Ingredienser for 4 personer
- 2 ss olivenolje
- 1 gul løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 4 dl passata, italiensk tomatsaus på glass
- 1 håndfull frisk rosmarin
- 2 ss finhakket bladpersille
- ¼ ts steviapulver eller 2 ts sukker
- Salt og pepper
- 1 sammenvispet egg
- 80 g malte mandler
- 1,3 kg skrelt og skivet gresskar
- 50 gram smør + ekstra til pensling
- 80 gram chorizo
- 50 gram nyrevet parmesan
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 180 grader og smør en stor ildfast form med smør.
Stek løk og hvitløk i olivenolje på svak varme til det er mykt. Rør inn passata, rosmarin, bladpersille, og smak til med stevia, salt og pepper. La småputre i 10-15 minutter.
Ha sammenvispet egg i en dyp tallerken og malte mandler i en annen. Vend gresskarskivene først i egg, deretter mandlene. Gresskarskivene stekes så i smør på litt over middels varme til de blir gylne på begge sider. Legg de ferdigstekte skivene i den ildfaste formen.
Skjær chorizo i 1 cm tykke skiver og fordel dem over gresskarskivene. Hell over tomatsausen, og dryss over revet parmesan.
La gresskarformen steke i ca 40 minutter til gresskaret er mørt og osten gylden. Server straks, gjerne med en frisk grønn salat.
Publisert: 14.11.2013 kl. 07:26
Oppdatert: 06.11.2015 kl. 11:40
Lag deg en gratis konto