Skikkelig momsemat: Bakt gresskar med chorizo og ost

14. november 2013Aktuelt
Momsemat: Skjær, stek og la formen stå 40 minutter i ovnen. Server og kos deg. Foto: Karine Sveli
Momsemat: Skjær, stek og la formen stå 40 minutter i ovnen. Server og kos deg. Foto: Karine Sveli

Smakfullt gresskar med chorizo, sprø mandler og gylden parmesan er deilig momsemat og en sikker vinner til helgens kos. 

Ukens matblogger Karine Sveli (31)
Bor i Oslo
Jobber som brand manager i Nortura
Favorittredskap er blender, til den daglige frokostsmoothien.
Favorittråvaren er gresskar, en sterkt undervurdert grønnsak som kan anvendes på utallige måter.
Når jeg lager mat så liker jeg å skravle med gjestene mine, som vanligvis er på plass før maten er klar.
Blogg: www.kitchnqueen.com
Ukens matblogger Karine Sveli (31) Bor i Oslo Jobber som brand manager i Nortura Favorittredskap er blender, til den daglige frokostsmoothien. Favorittråvaren er gresskar, en sterkt undervurdert grønnsak som kan anvendes på utallige måter. Når jeg lager mat så liker jeg å skravle med gjestene mine, som vanligvis er på plass før maten er klar. Blogg: www.kitchnqueen.com
Foto: Foto: Andreas Antonsen

Matblogger Karine Sveli serverer her en rustikk kosemiddag med masse smak, nemlig en gresskarform med chorizo og parmesan.

- Ingrediensene passer veldig godt til hverandre. Mandlene blir sprø og knaser når du tygger dem, og den sterke pølsen balanseres bra av gresskaret, tomatsausen og løken, sier Karine til Godt.

- Dette er ikke fisefin gourmet-mat, men deilig hjemmelaget momsemat som skal se ut som en god «mash» på tallerkenen. Den passer perfekt for lune kvelder, forteller hun.

- Ikke bruk for sterk varme når du steker løk og hvitløk. Tomatsausen skal også bare så vidt putre, ikke tørrsteke. Det er også lurt å holde et øye med hva som skjer inni ovnen mot slutten av steketiden. Er osten i ferd med å likne en svidd charterturist, dekk til med aluminiumfolie. Retten er ferdig når gaffelen glir gjennom de tykkeste gresskarskivene som smør, poengterer matbloggeren.

Ingredienser for 4 personer

  • 2 ss olivenolje
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 dl passata, italiensk tomatsaus på glass
  • 1 håndfull frisk rosmarin
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • ¼ ts steviapulver eller 2 ts sukker
  • Salt og pepper
  • 1 sammenvispet egg
  • 80 g malte mandler
  • 1,3 kg skrelt og skivet gresskar
  • 50 gram smør + ekstra til pensling
  • 80 gram chorizo
  • 50 gram nyrevet parmesan

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 grader og smør en stor ildfast form med smør.

Stek løk og hvitløk i olivenolje på svak varme til det er mykt. Rør inn passata, rosmarin, bladpersille, og smak til med stevia, salt og pepper. La småputre i 10-15 minutter.

Ha sammenvispet egg i en dyp tallerken og malte mandler i en annen. Vend gresskarskivene først i egg, deretter mandlene. Gresskarskivene stekes så i smør på litt over middels varme til de blir gylne på begge sider. Legg de ferdigstekte skivene i den ildfaste formen.

Skjær chorizo i 1 cm tykke skiver og fordel dem over gresskarskivene. Hell over tomatsausen, og dryss over revet parmesan.

La gresskarformen steke i ca 40 minutter til gresskaret er mørt og osten gylden. Server straks, gjerne med en frisk grønn salat.

Publisert: 14.11.2013 kl. 07:26
Oppdatert: 06.11.2015 kl. 11:40


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?