Derfor er sitron favorittråvaren til Trine Sandberg

GULT ER GODT: Trine Sandberg bruker sitron til både søte bakverk og salte middager. Foto: Sara Johannessen/Brian Cliff Olguin/VG
GULT ER GODT: Trine Sandberg bruker sitron til både søte bakverk og salte middager. Foto: Sara Johannessen/Brian Cliff Olguin/VG
Maria Tveiten Helgeby

Den populære matbloggeren trekker blant annet fram sitronens anvendelighet.

POPULÆR: Trine Sandberg er kåret til Norges meste matblogger flere ganger. Her avbildet ved hytta si. Foto: Brian Cliff Olguin/VG
POPULÆR: Trine Sandberg er kåret til Norges meste matblogger flere ganger. Her avbildet ved hytta si. Foto: Brian Cliff Olguin/VG

Vi har tidligere snakket med mesterkokk Even Ramsvik for å høre om hans favorittråvare på vinteren, og konditor på Michelin-restauranten Statholdergaarden, Vibeke Thomassen, om hvorfor hun sverger til kokos i januar.

Nå er det matblogger Trine Sandberg som står for tur. Sandberg står bak en av Norges største matblogger, Trines matblogg, og ga i høst ut sin tredje kokebok. I april er en knallgul sitrusfrukt favoritten.

– Sitron er min absolutte favorittråvare, sier Sandberg.

– Selv om påsken er forbi, feires den jo ofte i april. Og da serverer jeg alltid sitronterte på påskeaften, sier matbloggeren.

Terten har vært populær både blant Sandbergs lesere, og familie og venner som har fått den servert.

– Terten er veldig god på smak, den er enkel å lage og den er godt balansert. Og så ser den bra ut med sin knallgule farge. Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på den, sier den populære bloggeren.

Det er ikke bare sine gode terteegenskaper som gjør at sitronen er Sandbergs aprilfavoritt.

Sitronen er en veldig anvendelig råvare. Den kan brukes til både salt og søtt, du kan bruke både saften og skallet, og den er en veldig god smaksforsterker, sier Sandberg.

Hun fortsetter:

– Saften gjør seg veldig godt til fisk, gjerne servert som sitronbåter, og hvis du skal helsteke kylling er det godt å legge sitron inni før steking. Mens skallet er nydelig til kjøttretter - for eksempel i en gremolata servert til kalv eller lam. Når jeg skal bruke skallet bruker jeg for øvrig alltid økologiske sitroner side de er fri for kjemiske sprøytemidler, sier bloggeren.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?