Nyttårsdessertene du kan lage i siste liten

29. desember 2016Aktuelt
SØT AVSLUTNING: En krydret variant av brødpudding med karamellisert topp eller bringebærdessert med pisket krem og pikekyss er enkelt å lage når du har dårlig tid. Foto: Sara Johannessen
SØT AVSLUTNING: En krydret variant av brødpudding med karamellisert topp eller bringebærdessert med pisket krem og pikekyss er enkelt å lage når du har dårlig tid. Foto: Sara Johannessen

Årets siste kveld skal feires med stjerneskudd og raketter. Forventningene er høye og de fleste av oss har et ønske om å gjøre denne kvelden ekstra spesiell.

Nesten like viktig som fyrverkeri ved midnatt, er den søte avslutningen på nyttårsmiddagen. Har du ennå ikke bestemt deg for hva du skal servere? Fortvil ikke, det er ikke for sent. Men du må begynne nå. Kanskje har du mange av ingrediensene i huset allerede.

Ta en runde i kakeboksen, er det noe du kan bruke der? En saftig brødpudding kan du lage med krydderkake, julekake, vørterkake eller pepperkaker. Har du en pose bringebær i fryseren kan du i tillegg lage en strålende bringebærsaus til puddingen ved rett og slett å tine bærene og mose dem med litt sukker.

Fruktfatet kan også by på muligheter. En fristende fruktsalat er alltid populært. Bruker du ananas og mango, og lager en sukkerlake med vanilje og lime, får du en mer eksotisk variant. Har du tilfeldigvis både granateple og pasjonsfrukt tilgjengelig også, vil ingen tro deg hvis du forteller at denne desserten ikke har vært planlagt i ukesvis.

God sjokolade er alltid et glitrende utgangspunkt for nytelse. Med melk, fløte og egg kan du enkelt lage en mørk, kraftig og fristende sjokoladekrem. Topp sjokoladedesserten med myk pisket krem smakt til med espressopulver. Noen tynne kjeks gir de fløyelsmyke kremene en sprø kontrast.

Har du skikkelig dårlig tid og klokken tikker stadig fortere? Da er mitt aller beste tips «sorbet og bobler» i høye glass. Enkelt, lekkert, forfriskende og veldig godt. En skikkelig sprudlende dessert som setter det perfekte punktum for året som har gått.

Med de beste ønsker om et riktig godt nytt år fylt med kjærlighet og matglede!

Sorbet og bobler

12 kuler bringebær-sorbet

Friske bringebær

1 flaske musserende vin, for eksempel prosecco

Pyntekant:

1 eggehvite

Sukker

Tørkede bringebær

Slik gjør du

Knus tørkede bringebær sammen med sukker til bringebærsukker. Dypp kanten av glasset i eggehvite og så rett over i bringebærsukkeret.

Legg noen bringebær og et par kuler sorbet i hvert glass. Topp med prosecco, eller andre gode bobler, og server desserten umiddelbart.

Tips: Sorbet og bær kan varieres etter eget ønske. Prøv for eksempel mango-, pasjonsfrukt- eller jordbærsorbet. Prosecco er fint å bruke her, men du kan selvsagt gå for et alkoholfritt alternativ som alkoholfri musserende vin eller Mozell.

Publisert: 29.12.2016 kl. 16:13
Oppdatert: 30.12.2016 kl. 11:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?