Halvor Bakkes eplekake: Avslører sin eksklusive oppskrift
I sin populære kake har Halvor Bakke epler fra eget tre - og noen ingredienser du kanskje ikke hadde gjettet.
- Jeg er en foodie. Jeg liker å eksperimentere litt, og tilsetter en slump her og en slump der. Jeg har den samme holdningen som Pippi Langstrømpe: «Det blir sikkert godt,» sier Halvor Bakke.
Selv om folk flest kanskje forbinder TV-profilen med design og interiør, er han en ihuga matfan. Tidligere har han blant annet vært med i TV-programmene Masterchef og Firestjerners middag.
I dag bor Bakke på nabosmåbruket til gården han vokste opp på.
- Jeg er odelsgutt, og etter å ha bodd noen år i Oslo kjente jeg at jeg trengte mer plass og lengtet hjem. Det har med tilhørighet og familie å gjøre, og nå har jeg hele familien i umiddelbar nærhet. Jeg kan dyrke grønnsaker, frukt og bær, bikkja kan løpe fritt - og så har jeg ingen nysgjerrige naboer, ler Bakke.
Artikkelen fortsetter under bildet.
En av tingene han dyrker på gården, er epler. De bruker han blant annet til en luksuriøs eplekake som har blitt veldig populær i Bakkes krets. Oppskriften deler han herved med Godts lesere (se oppskrift nederst i saken).
- Dette er min ultimate favorittkake. Jeg tar den med til venner, og serverer den hvis jeg får besøk hjemme, sier Bakke.
Kaken inneholder hvit sjokolade og marsipan, og er en skikkelig konfektkake.
- Jeg tok utgangspunktet i en klassisk eplekake, og tenkte «nei, jeg må ha på mer». Så jeg kjørte på med marsipan, hvit sjokolade og brunt sukker, sier programlederen.
Han fortsetter:
- Jeg serverer den hele høsten. Og alle digger den - i all beskjedenhet, sier Bakke.
Sjekk ut oppskriften på Halvor Bakkes eplekake under: