Populær pinneis uten sukker eller melk

22. juli 2016Aktuelt
ALLERGIVENNLIG IS: Petter Johnsen, daglig leder i På Pinne, tilbyr sunn og god is. Foto: Isabel Bech/Petter Johnsen
ALLERGIVENNLIG IS: Petter Johnsen, daglig leder i På Pinne, tilbyr sunn og god is. Foto: Isabel Bech/Petter Johnsen

God is trenger ikke å være ensbetydende med fløte og sukker. Det har den lille iskremfabrikken På pinne bevist.

Iskrem er ikke det man først og fremst forbinder med ordet «sunt», men det er nettopp det som er konseptet til På pinne. En sunn is, kun med naturlige råvarer. Mesteparten av isen er dessuten vegansk, med unntak av tre stykker som inneholder honning. Det betyr at isen lages uten melkeprodukter. I tillegg er isen fri for sukker, men søtes heller med for eksempel dadler eller honning.

Et kjærkomment tilskudd

Når man ser den utviklingen På pinne har hatt på få år, kan det virke som om en sunn is har vært etterlengtet blant folket. Siden oppstarten i 2014 har de vært fast inventar på en rekke festivaler rundt om i landet, samt fått en permanent isbod på Sørenga i Oslo. Og stadig dukker det opp bilder på Instagram av den populære pinneisen under #påpinne.

Daglig leder og bedriftens eneste fulltidsansatte, Petter Johnsen, synes de har blitt godt tatt i mot på markedet fra første stund.

– Jeg tror folk har sympati med «underdogs». Folk er rause og vi får mye positive tilbakemeldinger. Folk klapper oss frem, og mange takker oss for at vi lager is uten laktose, forteller han.

TRAVLE DAGER: Daglig leder Petter Johnsen er fornøyd med at dagene er travle. Her med medarbeider Silje Møgster. Foto: Isabel Bech
TRAVLE DAGER: Daglig leder Petter Johnsen er fornøyd med at dagene er travle. Her med medarbeider Silje Møgster. Foto: Isabel Bech

Ingen i På pinne-gjengen er utdannet innenfor mat, og isene er rett og slett blitt til etter prøving og feiling.

– Vi visste ikke hva vi gjorde - vi ville bare lage en sunn og annerledes is. Alle isene er et resultat av at en av oss har syntes at noe hørtes godt ut, og så har vi prøvd oss frem for å finne ut hva som funker, forteller Johnsen.

Travle tider

I begynnelsen mikset og trikset de seg frem til is-smaker ved å plukke frukt fra naboens hage, samlet bananer som skulle kastes hos dagligvarebutikker, eller de fikk blåbær av bekjente som hadde vært på skogstur. Dermed ble tilbudet varierende, alt etter hva de fikk tak i.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FLERE SMAKER: Det er mange alternativer å velge mellom for isglade. Foto: Isabel Bech
FLERE SMAKER: Det er mange alternativer å velge mellom for isglade. Foto: Isabel Bech

Etter hvert som bedriften ble større og mer populær ble det enklere, både for dem selv og for kundene, å kunne gi det samme tilbudet hver gang.

– Vi har etter hvert lyst til å kunne ha en ukens is der det kommer en ny smak hver uke, men foreløpig har vi ikke hatt tid til å utvikle nye smaker, forteller Johnsen.

Sommeren er i full gang, noe som betyr travle tider for ispinnebedriften. Men selv om dagene kan blir aldri så hektiske, klager ikke Johnsen.

– Det aller viktigste med På pinne er at det skal være gøy. Og god is, avslutter han.

ISTID: På pinne har en fast bod i en kontainer på Sørenga i Oslo. Foto: Isabel Bech
ISTID: På pinne har en fast bod i en kontainer på Sørenga i Oslo. Foto: Isabel Bech

Dersom du befinner deg i hovedstaden kan du kjøpe is i boden på Sørenga alle dager det er sol.

Og hvis ikke kan du lage din egen På pinne-is, med oppskriften på bestselgeren «Helt rå kakao»:

Publisert: 22.07.2016 kl. 10:10
Oppdatert: 25.07.2016 kl. 15:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?