Til hovedinnhold

Ni gode måter å bruke hermetiske tomater på

TOMATO, TOMATO: Hermetiske tomater gjør seg i deilige retter som bacalao og krabbespagetti. Foto: Sara Johannesen/VG
TOMATO, TOMATO: Hermetiske tomater gjør seg i deilige retter som bacalao og krabbespagetti. Foto: Sara Johannesen/VG

Noen ganger er en boks tomater det som skal til for å trylle frem noe godt til middag.


Hermetisk mat er kanskje ikke det som frister mest å legge i handlekurven, men med noen bokser hermetisk tomat i skapet kan du faktisk redde middagen en grå hverdag.

Det er nemlig et glimrende utgangspunkt for flere gode retter, som en base til en enkel tomatsuppe, klassikeren shepherd's pie, forskjellige pastaretter eller i pizzasaus.

Dessuten holder hermetikk seg lenge etter utgått dato. Ifølge Matportalen er hermetiske produkter varmebehandlet ved høy temperatur og under trykk, slik at alle bakteriene blir drept. Her er også matvarene oppbevart i en lufttett emballasje som beskytter mot forurensing. Så lenge boksen ikke buler ut eller er ødelagt, kan innholdet i hermetiske bokser fortsatt brukes i matlaging.

Sitter du med en boks hermetiske tomater og lurer på hva du skal lage? Sjekk tipsene under.

Gryteretter

Fisk, kjøttdeig eller pølse, hermetiske tomater er supert som base i mange gryteretter. Her kan du krydre sausen med for eksempel chili eller hvitløk og la det godgjøre seg i tomatsausen for ekstra smak.

Pasta

Sammen med pasta kan hermetiske tomater spiller hovedrollen i en pastarett med spagetti eller lasagne.

Pizza

Uansett om du foretrekker tykk eller tynn bunn eller innbakt er pizzasausen essensiell. Italienerne har gjerne egne hermetiske tomat-favoritter som de sverger til - særlig når det kommer til pizzasaus. Med gode hermetiske tomater i bunn trenger du heller ikke mange andre ingredienser for å servere en god pizza.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?