Til hovedinnhold

Test av nye spisesteder på Steen & Strøm: Positiv overraskelse

4. desember 2014Aktuelt
GODT GJORT: Steen & Strøm byr på variert, og skikkelig god, mat i sin nye food court. Foto: André Blomberg-Nygård.
GODT GJORT: Steen & Strøm byr på variert, og skikkelig god, mat i sin nye food court. Foto: André Blomberg-Nygård.

Helnorsk pinnekjøttsuppe, autentisk italiensk pizza og godt gjennomført amerikansk food truck-konsept. Steen & Strøm treffer mange blinker med sin nye food court.Forrige uke åpnet Steen & Strøms nye matavdeling. Underetasjen deres har nå viet fem restauranter til Oslo sentrums frokost- og lunsjgjester – og i tillegg til en dagligvarebutikk har de også åpnet seks mer eksklusive spesialforretninger.

Med åpningen av sin nye food court innfører Steen & Strøm noe nytt i Oslos restaurantmiljø, ifølge Godts restaurantanmelder André Blomberg-Nygård. Food courten hos Steen & Strøm har ikke den samme fast food-følelsen som ofte preger spiseavdelingene på større varemagasin og kjøpesentre, samtidig som den ikke blir like formell som food courten på Paleet.

I food courten er det fem forskjellige spisesteder, alle med sin unike profil, å velge mellom; og sitteplassene er arrangert slik at du kan handle hvor du vil og sitte hvor du vil.

– Det virker som Steen & Strøm har jobbet for å finne et konsept som både passer til deres eksisterende kundemasse, og som også kan tiltrekke seg helt nye gjester, sier Blomberg-Nygård.

Og selv om prisnivået er noe høyt for en hverdagslunsj, er kvalitetsnivået tilsvarende. I hele food courten matcher prisen kvaliteten, og du får det du betaler for her.

Så, hvis du har lurt på hvor du skal legge juleshopping til helgen, kan du trygt trekke mot Karl Johans gate og sentrum, så kan du nyte lunsjen i den nye food courten på Steen & Strøm.

Godts restaurantanmelder André Blomberg-Nygård prøvde en rett fra hver av de fem spisestedene – vurderingene kan du lese her.

Burrito Project

Inspirert av en amerikansk mattrend som er inspirert av meksikanske mattrender (det heter visst MexCal) serverer Burrito project burritos, nachotallerkener og salater i real food truck-stil. Du setter selv sammen elementene i retten du velger. Alt er hjemmelaget, alt er ferskt og sunt, og maten serveres raskt.

Vi spiste: Burrito med marinert pulled pork, tomatillo salsa, salsa fresca, rødkålslaw, guacamole og salsa fresca

Det kostet: kr 141,-

BURRITO PROJECT: Hva pakker du i din burrito? Foto: André Blomberg-Nygård/VG
BURRITO PROJECT: Hva pakker du i din burrito? Foto: André Blomberg-Nygård/VG

- Dette er food truck hele veien. Helt fra hvordan spisestedet er lagt opp med menyer skrevet på krittavler, at du selv setter sammen retten din valg og hvordan det ser ut bak disken til at de serverer burritoen pakket i aluminiumsfolie. Men selv om det er kjekt med valgfrihet, sitter man jo litt igjen og lurer på om man skulle valgt noe annet?

- Burritoen er fylt med mørt og fint kjøtt. Det har god smak fra Jospergrillen, og marinaden har god sitrusbite. Det andre tilbehøret tilfører ikke smaksopplevelsen så mye – bortsett fra at kålsalaten som gir burritoen god crunchiness, så det var et godt valg. Guacamolen var god og frisk i seg selv, men både de og de to salsaene forsvinner litt i helheten.

Terningkast: 5

Hello GoodPie

Hello GoodPie er Norges første paisjappe, og de eneste i Norge som har satset utelukkende på å lage og servere pai. Dette gjør de i Mathallen, og nå i food courten på Steen & Strøm. Paiene lager de på stedet, og menyen endrer seg med årstidene og tilgangen på råvarer.

Vi spiste: Lemon merengue pie

Det kostet: 64 kr

HELLO GOOD PIE: Syrlig sitron og søt marengs i sprø paiform. Foto: André Blomberg-Nygård/VG
HELLO GOOD PIE: Syrlig sitron og søt marengs i sprø paiform. Foto: André Blomberg-Nygård/VG

- På mange måter kjent og kjært. Hvis har du spist på Mathallen har du spist denne før. Paien er toppet med rikelig med seig italiensk marengs – en virkelig voksen porsjon marengs. Allikevel kommer den skarpe sitrusen fra sitronkremen godt frem, du kjenner den bak i kjeven. Bunnen er tynn, sprø og flaky bunn med god tyggemotstand. Den går veldig godt sammen med de to andre fløyelsmyke elementene.

Terningkast: 4

Jonathan Sushi

Hos Jonathan satser de på førsteklasses råvarer og godt håndverk. Det har Jonathan lært av sushikokk Alex Cabiao. Han fokuserer på fersk fisk og gode leverandører. Og i dag driver Jonathan flere sushirestauranter, hos Steen & Strøm satser de hovedsakelig på en god take away-meny.

Vi spiste: Lunsjkombo 10 biter (nigiri med laks, tunfisk, scampi og kveite og laksemaki med majones)

Det kostet: 135 kr

JONATHAN SUSHI: Sushi slik vi kjenner den. Foto: André Blomberg-Nygård/VG
JONATHAN SUSHI: Sushi slik vi kjenner den. Foto: André Blomberg-Nygård/VG

- Dette er sushi rett opp og ned. Dette er en kombinasjon som er laget for at alle skal like den. Risen er «typisk Jonathan», den er litt søtere enn den er syrlig – typisk vestlig sushiris. Fisken er frisk og fin (- det hadde for øvrig ikke gjort noe om man byttet ut scampien med en annen type fisk med tanke på hvor mye god fisk og sjømat vi har å by på i dette landet).

- Fantastisk er ikke denne sushien, men det kommer litt an på hvor man legger sushilisten. Dessuten er den litt for kald når vi spiser den; den kunne hatt gått av å være litt mer romtemperert.

Terningkast: 4

Mamma Pizza

Familieeid pizzasted som drives under parolen om at pizza gjør deg lykkelig. Restauranten på Steen & Strøm er deres andre, de startet rett nedenfor i Dronningensgate og selger italienske oster, oljer og spekevarer i tillegg til ferdigstekte pizzastykker og hele pizzaer som lages på bestilling. I år kom de til finalen i norsk pizzamesterskap med sin pizza med gresskarkrem.

Vi spiste: Pizza slice med ragu servert med fersk mozzarella, parmesan og rucola

Det kostet: 58 kr

MAMMA PIZZA: Godt, fresht og noe å komme tilbake for. Foto: André Blomberg-Nygård/VG
MAMMA PIZZA: Godt, fresht og noe å komme tilbake for. Foto: André Blomberg-Nygård/VG

- Fjongeste retten i hele food courten. Pizzaen er flott presentert både som take away-variant og om du skal spise i restauranten. Den serveres med frisk ruccolasalat og fersk parmesan og mozzarella og ser veldig fresh ut.

- Bunnen er luftig og fin, med god crunch i kantene. Raguen er helt riktig kokt, den smaker mye og godt. Samtidig er tomatsausen ikke overkokt, så den er ung og frisk. Det er også veldig «nice» med innslaget fersk mozzarella.

Terningkast: 6

What’soup?

What’soup har spesialisert seg på det som varmer i dype tallerkener. På menyen står supper og grøt – og en gryterett. Restauranten nevner «The soup nazi» fra Seinfeld som inspirasjon, men det synes å gjelde suppenes popularitet heller enn betjeningens strenge bestillingsregime.

Vi spiste: Pinnekjøttsuppe

Det kostet: 109 kr

WHAT'SOUP: Pinnekjøttsuppen imponerer både på idé og smak. Foto: André Blomberg-Nygård/VG
WHAT'SOUP: Pinnekjøttsuppen imponerer både på idé og smak. Foto: André Blomberg-Nygård/VG

- Pinnekjøttsuppe er egentlig en veldig kul idé. Suppen er som en slags betasuppe; det er biter av kålrot, potet og gulrot som sammen med pinnekjøttet er kokt i en grønnsakskraft. Suppen er litt fet, men det er jo også pinnekjøtt – så at det legger seg et lite fettlag på overflaten av suppen er bare å forvente. Det er en veldig god og varmende suppe, som passer godt akkurat på denne tiden. Og så er den helt topp som lunsjsuppe, akkurat passe fyldig og mettende.

Terningkast: 6

Er du ennå ikke mett?

I tillegg til spisestedene i food courten kan du også ta turen innom nyåpnede Marks & Spencer – det britiske varehuset har åpnet bakeri og kaffebar, i tillegg kan du få kjøpt deres egenproduserte kjeks, konfekt og fryste ferdigmiddager.

Danskene Lakrids by Bülow, Summerbird og A. C. Perch har også åpnet butikker i Steen og Strøm-kjelleren; lakriskongen Johan Bülow selger egenkokt lakris i alle tenkelig varianter, inkludert en julesjokoladedyppet sort lakris og Summerbird byr på noe av verdens beste, økologisk sjokolade. A.C. Perch er leverandør av te til det danske hoff, og har siden begynnelsen av 1800-tallet jobbet for å kunne tilby de beste teene fra hele verden.

Sebastien Bruno byr på sjokolade, makroner og kaker laget med fransk teknikk og franske følelser. Og hos Olive Tree kan du kjøpe eksklusive olivenoljer og eddiker fra Italia og te og kaffe fra Sveits.

Har du prøvd noen av de nye spisestedene på Steen og Strøm? Hva syns du? Kommenter gjerne under.

Publisert: 04.12.2014 kl. 13:03
Oppdatert: 04.12.2014 kl. 13:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?