Rocky Road: Julegodtet alle vil elske

SØTE FRISTELSER: Rocky Road er en av julens søteste fristelser.
SØTE FRISTELSER: Rocky Road er en av julens søteste fristelser.
Foto: Kristine Ilstad/Det Søte Liv
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Prøvd å lage konfekt av sjokolade og ditt favoritt-godteri?

Du har kanskje smakt, laget eller hørt om såkalt «Rocky Road»? Rocky Road er en konfektfavoritt verden over. Nøyaktig hvor den stammer fra har vært offer for debatt i flere tiår. Noen hevder at Rocky Road-konfekten har sitt opphav i Australia, noe Wikipedia støtter, mens Rocky Road som iskremsmak er kjent som en amerikansk greie.

Men hvor og hvordan den supersøte sjokoladekonfekten først oppsto, er ikke så viktig akkurat nå. Det viktigste er at sukkerbomben passer ypperlig som konfekt til jul for liten og stor fordi du kan lage den akkurat slik som du synes den er best.

Prøv Kristine Ilstad eller Lise Finckenhagen sin oppskrift:

Ofte består Rocky Road av mørk sjokolade, nøtter og marshmallows, men oppskriften har blitt rekonstruert til det uendelige så det finnes ikke én fasit. Det er altså rom for å leke seg.

Prøv deg frem med det godteriet du liker. Noen velger bær, andre lakris, saltstenger og kjeks. Noen foretrekker mørk sjokolade, andre lys.

Om du er en ekte «sweet tooth» er det bare å kjøre på med marshmallows, karameller og Oreo-kjeks, men om du foretrekker en saltere variant kan nøtter gjøre susen. For julesmaker kan det kanskje være godt med pepperkaker i?

Vi har tatt en runde på Instagram for å få litt inspirasjon til julens Rocky Road. Kanskje du oppdager noen nye kombinasjoner blant disse? Det finnes både sukkerbomber og sunnere varianter her.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Fikk du lyst å bake til jul? Sjekk våre oppskrifter på pepperkaker, julekake, krumkaker, kokosmakroner og risboller.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?