Lise Finckenhagen: Festretter til maibordet

14. mai 2021Aktuelt
FESTFISK: Helstrekt ørret med agurklokk er en glemt festretter som fortjener å bli hentet frem igjen - men med en oppdatert vri!
FESTFISK: Helstrekt ørret med agurklokk er en glemt festretter som fortjener å bli hentet frem igjen - men med en oppdatert vri!
Foto: Johanna Siring

Deilige mai er her, en måned skapt for å feire litt ekstra.

Råvarer som laks, asparges og jordbær er klassikere på maibordet. Og det kan gjøres tradisjonelt, litt 80-90-talls eller mer moderne, eller en liten miks av alt.

Den hele laksen fra koldtbordet er byttet ut med ørret (uten at det utgjør den store forskjellen) og grunnen til det er rett og slett at størrelsen på fisken i fiskedisken gikk i favør ørreten denne gangen.

Hel fisk kan kanskje virke litt skummelt, men det er ikke stort å frykte. Bruk en god saks til å klippe ut gjellene, sørg for en god vask og tørk både innvendig og utvendig, og den er klar for å fylles.

Agurkskivene roper av retro og chilisausen får fart på smaksløkene.

Foto: Johanna Siring

Glaserte asparges med sitronrømme, rogn og sprø smuler, og salat med spekeskinke, ricotta og jordbær – er begge nydelige retter som står like stødig på egenhånd som de gjør som tilbehør.

Nyt festen!!

Publisert: 14.05.2021 kl. 10:32


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?