Lise Finckenhagen: Festretter til maibordet
Deilige mai er her, en måned skapt for å feire litt ekstra.
Råvarer som laks, asparges og jordbær er klassikere på maibordet. Og det kan gjøres tradisjonelt, litt 80-90-talls eller mer moderne, eller en liten miks av alt.
Den hele laksen fra koldtbordet er byttet ut med ørret (uten at det utgjør den store forskjellen) og grunnen til det er rett og slett at størrelsen på fisken i fiskedisken gikk i favør ørreten denne gangen.
Hel fisk kan kanskje virke litt skummelt, men det er ikke stort å frykte. Bruk en god saks til å klippe ut gjellene, sørg for en god vask og tørk både innvendig og utvendig, og den er klar for å fylles.
Agurkskivene roper av retro og chilisausen får fart på smaksløkene.
Glaserte asparges med sitronrømme, rogn og sprø smuler, og salat med spekeskinke, ricotta og jordbær – er begge nydelige retter som står like stødig på egenhånd som de gjør som tilbehør.
Nyt festen!!
Har du kakeplanene er klare? Her finner du syv gode pavlova-oppskrifter, og her syv kaker som IKKE er pavlova - men som er noen reale festkaker likevel.
Publisert: 14.05.2021 kl. 10:32
Lag deg en gratis konto