Noma åpner igjen – med burger på menyen

Når Noma åpner igjen blir det mulig å spise på Michelin-restauranten uten reservasjon. Foto: Ditte Isager
Når Noma åpner igjen blir det mulig å spise på Michelin-restauranten uten reservasjon. Foto: Ditte Isager
godt.no

Den verdensberømte restauranten Noma i København åpner igjen i ny drakt. Den første tiden vil det nemlig kun være vin, øl og burger på menyen.

Tekst: Oline Nave

På restauranten, hvor det vanligvis er lange ventelister for å få bord, vil det kun være drop-in den første tiden etter at de åpner 21. mai.

Noma er tidligere kåret til verdens beste restaurant, og har to Michelinstjerner.

Skal åpne gradvis

På nettsidene sine skriver Noma at de jobber for å komme tilbake til normalt, men at åpningen skal skje gradvis. I første omgang vil de åpne en utendørs vinbar, med to typer burger på menyen. Man får også mulighet til å bestille takeaway fra Michelin-restauranten.

– Kom som du er, det er ingen reservasjoner og det er åpent for alle, skriver restauranten i en pressemelding.

Det nye restaurantkonseptet vil få navnet Noma 3.0.

Restauranten har enda ikke satt en dato for når de går tilbake til normal drift, men de skriver at det vil ta noen uker å komme på plass på nivået restauranten hadde før stengingen.

- For en rar og usikker tid

René Redzepi, som driver Noma, skriver i et innlegg på Instagram at de i den første perioden ønsker å være åpen for alle.

– For en rar og usikker tid. København er i gang med å gjenåpne restaurantene. Det skal også Noma. Men før vi åpner Noma som vi kjenner den, skal den forvandles til en restaurant uten reservasjoner, kun drop in, som en vin- og burgerbar. Vi føler i den første fasen av gjenåpningen at vi ønsker å være åpen for alle. Vi trenger å hele, så la oss ta et glass og en burger – dere er alle invitert, skriver han i innlegget med bilde av en av burgerne som kommer på menyen.

Etter å måtte stenge dørene som følge av corona-krisen, kan restauranter og kafeer i Danmark åpne igjen fra 18. mai.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?