Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Godt-redaksjonens bakefavoritter

16. april 2021Aktuelt
TID FOR KAKE: Med en fin kakeform og litt blomsterdryss, så ser ihvertfall kakene fristende ut.
TID FOR KAKE: Med en fin kakeform og litt blomsterdryss, så ser ihvertfall kakene fristende ut.
Foto: Mona Bristøl/VG

Med våren kommer kakebaketiden. Og selv om det ikke blir en vanlig vår i år heller, skal vi i hvert fall kose oss med deilige kaker.

Her er tingene som både inspirerer oss - og hjelper oss med å lykkes - når vi skal bake.

Produktene i saken er nøye utvalgt av våre uavhengige journalister. Ingen butikker kan kjøpe en plass til sine varer i denne artikkelen. I tråd med den digitale journalistikken og lesernes informasjonsbehov lenker kommersiell avdeling til tjenesten Prisjakt etter journalistene har gjort sine uavhengige valg. Disse lenkene er merket som annonse.

Blomsterstrøssel

Foto: Produsenten

Det er kanskje et litt oppbrukt kokketriks med spiselige blomster - men vi liker det likevel. Ingenting er så fint som et lett dryss med tørkede kornblomster over en nybakt kake. Selv skakkjørt, halvbrent bakst, vil skinne med en smooth melisglasur og et blomsterdryss, vi lover!

Vil du imponere litt i hverdagen, kan du også bruke dem over en liten skål yoghurt med müsli og bær.

Kakeform

Foto: Produsenten

Klassiske formkaker, som en marmorkake, en saftig sitronkake eller rabarbrakake tar seg ekstra fint ut stekt i denne formen - du trenger kun et dryss melis på toppen og du har en dekorativ og fristende kake. En bundt kake, som det også kalles.

Vi bruker også denne runde formen når kabareten i lukusversjon skal på frokostbordet til 17.mai!

Vil du ikke kjøpe nytt, så vit at det å lete etter vintage kakeformer i bruktbutikker, på Finn og på loppemarked, kan gi deg et godt kjøp og ofte en kake ingen har sett maken til.

Vanilje

Foto: Produsenten

Ekte vanilje setter alltid en ekstra god smak på baksten, og gjør ofte at du også fint kan reduserere litt på mengden sukker. Vaniljepulver er som å bruke vaniljestenger - bare hundre ganger enklere.

Og om du får kaffen i halsen av prisen, så trøst deg med at den er svært drøy i bruk.

Bakebolle

Foto: Produsenten

En bakebolle i melamin fra klassikeren Rosti kommer vi ikke utenom. Margrethebollen ble designet allerede i 1954 i København etter det som skal ha vært omfattende undersøkelser av danske husmødres ønsker til den ideelle bakebollen. Vi vil si de traff ganske spot on! Bollene kan brukes til alt av matlaging, og er stødige som fjell på kjøkkenbenken.

Og ganske så praktisk, du kan kjøpe lokk til om du vil, så du enkelt kan ta med deg sommersalaten ut i parken.

Kjøkkenmaskin

Foto: Produsenten

En skikkelig god kjøkkenmaskin er fantastisk å ha tilgjengelig til både kake-, brød- og bollebaking.

Heldigvis har våre venner i Tek.no gjort test-jobben for oss og funnet de beste. Selv har vi en Kenwood Major som ikke produseres lenger, men denne nyere versjonen som får hele 8,5 hos Tek.no er nok ikke å forakte. Den er dog ganske dyr, så hvis du har lyst på en rimeligere variant, anbefales Electrolux EKM6000 som en god maskin til en rimeligere pris.

Slikkepott

Foto: Produsenten

En god slikkepott skal - etter vår mening - være så myk og smidig at den sømløst følger formen til bakebollen. Ikke noe hardplast-opplegg som blir frynsete i kanten etter noen runder i maskinen.

Denne varianten fra Blomsterbergs er laget av silikon, tåler temperaturer opptil 220 grader, og kan vaskes i oppvaskmaskin.

Trenger du heller litt pizza-inspirasjon? Sjekk ut saken under!

Publisert: 16.04.2021 kl. 18:13
Oppdatert: 07.05.2021 kl. 11:25


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?