Is med merkelige smaker

POPULÆR: Is med smak av makaroni og ost er det nye i USA om dagen, og nykommeren har tatt helt av.
POPULÆR: Is med smak av makaroni og ost er det nye i USA om dagen, og nykommeren har tatt helt av.
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

For alle som driver med iskrem, er det å finne nye smakskombinasjoner som fungerer viktig. Det fører hvert år til at nye - og kanskje litt rare - iskremsmaker dukker opp.

Noen ganger lanseres det matvarer med smakskombinasjoner som ingen skjønner bæret av, og i hvert fall undres over om er godt.

I USA har det akkurat blitt lansert en ny iskrem, og kort tid etter fikk den mye oppmerksomhet.

Det er iskremselskapet Van Leeuwen fra Brooklyn som står bak nyvinningen, og smaken har de utviklet sammen en av verdens største matprodusenter, Kraft Heinz.

Det skal sies at isen er limited edition, og er laget i forbindelse med den internasjonale Makaroni og ost-dagen, men ingen hadde nok forventet at den elskede retten nå også skulle bli en is.

For hvem kan tenke seg at en is som smaker Mac and cheese er noe å satse på? og i det hele tatt er smakfullt?

Men etter få dager på markedet har den allerede blitt utsolgt, og flere sier at den faktisk var ganske god.

– Den er på en måte fantastisk. Den smaker salt og søtt, som man kanskje kunne tenke seg, men den smaker vanilje også, sa Addie Benge til NBC New York.

Selv om det bare skulle være et begrenset opplag av isen, er ikke dette det siste vi ser av iskremen, ifølge Kraft Heinz.

– Ikke gråt fordi det er over, men smil fordi det skjedde, skriver leverandøren i et innlegg på Instagram, og fortsetter:

– Følg med, vi skal lete innerst i fryseren etter mer.

Her hjemme er det også flere iskremselskaper som tester nye smakskombinasjoner.

I Oslo selger Kulinaris iskrem med blant annet smak av brunost og kanelbolle akkurat nå.

– Brunostiskremen er utviklet etter ønske fra en kunde av oss i Bodø (Melkebaren). De ville gjerne ha en møsbrøm-is som skulle smake lignende møsbrømlefse som er en tradisjon fra Salten i Nordland, sier Roar Langli, daglig leder i Kulinaris, og fortsetter:

– Vi fant ut at den ble så god at vi har den i sortimentet for kuleis og restaurant. Vi har tidligere hatt den i dagligvare i halvlitersbokser, men ble nok litt for smalt til å forsvare plassen i butikken.

Paradis lager også iskremer med annerledes smaker, til spesielle anledninger, eventer og restauranter.

I forbindelse med Cheez Doodles day lagde de is med smak av Cheez Doodles.

Foto: Mathallen Oslo

De har også hatt is med gorgonzola, valnøtt og pære, samt laks- og timian-is og bøffelmozzarella-, tomat- og basilikumis. Disse tre variantene ble servert på knekkebrød istedenfor kjeks.

For noen år tilbake fikk også Gutta på Haugen mye oppmerksomhet da de serverte softis med bacon, muggost og olivenolje - og salget gikk som varmt hvetebrød.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?