Det beste jeg vet med Ellen Aabol
Ellen Aabol er kjent for å lage mat for følgerne sine på Snapchat og Instagram, men har flere drømmer for det kommende året: Snart debuterer hun som skuespiller. Dessuten er hun også å se i kokkeprogrammet Camp Kulinaris.
– Hei, Ellen! Hvordan går det om dagen?
– Veldig bra. Det er fullt kjør med utviklingen av nye ideer. For eksempel vil jeg lage en ny kokebok.
Ellen høres ivrig og glad ut.
– Så gøy! Hva skal den handle om?
– Det kan jeg ikke si enda, he he.
– Skjønner, he he. Hva er det beste du vet å lage akkurat nå, da?
– Jeg er veldig glad i det asiatiske kjøkkenet og er inne i en sushi-fase. Alt med laks og soyasaus er superdigg.
– Hva er din favorittfrokost?
– Oi, favorittfrokost! Den siste tiden har jeg spist mye eggs benedict. Det er favoritten. Det er så deilig med lang frokost når man skal ta livet litt mer med ro i helgene.
– Hva er din favorittmiddag?
– Mammas middag når jeg er hjemme på besøk. Hun lager en sykt god rødbetsuppe. Den kunne jeg levd på til dagen jeg dør, ler Ellen.
– Nå har det vært premiere på Camp Kulinaris. Hvordan er det å se seg selv på TV?
– Det er alltid like spennende og skummelt. Man har jo ingen kontroll. Som influencer er man vant med å ha full styring fra start til publisering.
– Vi fikk se første episode i går på premierefesten. Jeg tror det blir en fantastisk sesong.
– Å ja! Så er du hangover?
– He he, nei, men det er det sikkert noen andre som er. Jeg dro i nitiden, så jeg følte meg veldig ansvarlig og voksen.
– Hva lærte du under TV-oppholdet?
– Masse! Vi fikk jobbe med råvarer jeg aldri har vært borti før.
Ellen høres både entusiastisk og skeptisk ut. Var det noe som var så ille at hun ikke kunne tenke seg å lage det igjen?
– En rett med kakerlakker.
Hun bruker ett ord for å beskrive retten: «fyttirakkern!»
– Det var en opplevelse, og ikke nødvendigvis en god en, ler Ellen.
– Alt jeg kjente var bein, crunch, skall og mer knas ... Alt dette samtidig som jeg så for meg en kakerlakk jeg møtte på veien til hotellrommet med mamma på Mallorca som 13-åring.
– Det hørtes ikke bra ut! Men hva er ditt håp for 2023?
– Jeg håper på å arrangere matlagingskurs. Det hadde vært gøy å spre matinspirasjonen.
– Hva er din favorittdessert?
– Jeg spiser så mye sukker, du aner ikke. Jeg kunne spist en skje med rent sukker.
– Ha ha, virkelig?
– Ja. Men jeg må nesten svare riskrem på spørsmålet! Det lager jeg året rundt, og kan like gjerne lage det på sommeren.
– Klarer du å beherske deg med sukkerinntaket?
– Ja! Bortsett fra hvis jeg spiser smågodt. Da blir skåla tom.
– Det er en glidende overgang til neste spørsmål: Favorittsnack eller godteri?
– Jeg er veldig glad i bilar – det er nostalgi. Jeg er jo fra Østfold, så vi har dratt mye på harrytur i oppveksten.
– Men hva er planene dine fremover?
– Jeg vil satse mer på musikk og skuespill. Jeg kom faktisk nettopp Beitostølen etter fem dagers kortfilminnspilling med en tidligere Hollywood skuespiller – Natassia Malthe som prøver seg som regissør.
Natassia er en norsk skuespiller og modell som har spilt i flere action og superheltfilmer. I 2005 ble hun nominert under MTV Movie Awards til beste filmkyss med Jennifer Garner i filmen «Elektra». I 2017 sto Malthe også frem i #metoo-kampanjen mot Charlie Weinstein.
– Hvordan var det å jobbe med Natassia?
– Det var helt utrolig! Hun er virkelig talentfull og jeg lærte masse. I tillegg er hun en kjempehyggelig dame som er både imøtekommende og inkluderende. Jeg håper å jobbe mer med henne.
– Hvilke kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?
– Kniv.
Men de må ikke være for skarpe, understreker hun.
– Jeg bare kutter meg. Jeg er egentlig kjempe klumsete på kjøkkenet. Det har blitt et par turer til legevakten.
– Battle scars, rett og slett!
– Hva var det beste du visste da du var liten?
– Jeg var skikkelig kjøtteter. Så jeg må kanskje si svinekotelettene pappa grillet på sommeren.
– Hva spiser du når du er hjemme alene?
– Når man står på kjøkkenet hver dag er det ikke alltid like gøy å lage mat når man er ferdig på jobb.
Enten går Ellen all in og lager noe fancy, eller så gjør hun det veldig lettvint. Og litt rart?
– I går spiste jeg baconleverpostei rett fra boksen.
– Ha ha, virkelig?
– Ja! Det er en kombinasjon av dårlig tid og at baconpostei er kjempe godt!
– Hva spiser du aldri?
– Insekter, ler Ellen.
– Hvorfor vil du bli skuespiller?
– Jeg har alltid vært interessert i psykologi og menneskelig atferd. Ved å late som jeg er noen andre opplever jeg at jeg får en enda bedre forståelse for andre menneskes virkelighet.
– Hvordan gikk det å spille inn filmen?
– Det gikk kjempebra! Jeg hadde hovedrollen, som var litt av en opplevelse.
Filmen handler om en mor og en datter som drar på hyttetur hvor det skjer merkelige og overnaturlige ting, forklarer Ellen.
– Når får vi se den?
– Det kommer før sommeren.
– Hvordan ser du for deg kombinasjonen av matinfluenser, musiker og skuespiller?
Ellen fniser muntert.
– Varierende. Jeg elsker å gjøre ulike ting, men mat blir fortsatt hovedfokus!
I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade kjente fjes, kokker og influensere. Tidligere har vi tatt en prat med blant annet sølvvinner i Bocuse, Filip August Bendi, musiker Jørn Hoel og komiker og skuespiller Arman Surizehi.
Vil du få flere tips til gode oppskrifter og lese inspirerende saker om mat? Nyeste utgave av magasinet Godt kan bestilles fra vår nettbutikk (fri frakt!)
Publisert: 05.04.2023 kl. 12:26
Lag deg en gratis konto