Til hovedinnhold

Suppen som TikTok elsker

25. januar 2023Aktuelt
I SKJØNN FORENING: Tomater, hvitløk, urter, salt og pepper er nesten det eneste du trenger for å lage enkel og god tomatsuppe.
I SKJØNN FORENING: Tomater, hvitløk, urter, salt og pepper er nesten det eneste du trenger for å lage enkel og god tomatsuppe.
Malin Gaden

Er det tomato, tomato? Sjekk hvordan du lager tomatsuppen som florerer på TikTok.

Dalgona, tacolefse-triks, baked feta pasta, pestoegg, syltetøy-boblevann, og senest butterboard. Det er ikke noe nytt at TikTok bidrar sterkt til at nye mat- og drikketrender finner veien via mobilskjermen og hjem på kjøkkenet til folk.

I 2021 var det noe så old school som en tomatsuppe som tok av på sosiale medier, og suppen fortsetter å leve sitt beste velgående på TikTok.

Kremost i tomatsuppen

Her legges gjerne kremost, løk, hel hvitløk, tomater i en ildfast form eller på et stekebrett. Noen foretrekker også paprika og friske urter oppi. Grønnsakene toppes med olivenolje, salt og pepper før den bakes i ovnen.

Og det er nettopp kremosten som bidro til at tomatsuppen gikk viralt. Opprinnelig ble det brukt Boursin - en fransk kremost med hvitløk. Det er den britiske matbloggeren Shico Cooks som står bak opphavet av denne varianten av «baked tomato soup», også kjent som «roasted tomato soup». Kremosten skal gi en ekstra kremete og fyldig konsistens på suppen.

Etter at formen har fått godgjort seg i ovnen en liten stund og grønnsakene er bakt, er det bare å helle alt over i en gryte og gå over med en stavmikser. Eventuelt kan du kjøre suppen i en blender, og voilà, så har du velsmakende og hjemmelaget tomatsuppe.

Hjemmelaget tomatsuppe kan lages på mange måter og med ulike støttespillere til hovedingrediensen tomat.
Hjemmelaget tomatsuppe kan lages på mange måter og med ulike støttespillere til hovedingrediensen tomat.
Johanna Siring

Bruk opp slappe grønnsaker

Det er ingen hemmelighet at å bake tomater og paprika i ovnen får frem den gode sødmen i grønnsakene, men å lage tomatsuppe med alt i en form er ganske så praktisk og enkelt. Noen tilsetter også fløte, kraft eller kokosmelk, samt krydderier etter smak når suppen er blitt kjørt jevn.

Så om du ikke ble helt overbevist om å ha kremost i tomatsuppen, kan fremgangsmåten kopieres til neste gang du skal lage hjemmelaget suppe. Dette er også en helt ypperlig måte å bruke opp slappe grønnsaker og urter på.

Ble du inspirert til å prøve? Vi har samlet fire ulike varianter av tomatsuppe à la TikTok:

Med kremost:

Klassisk:

Med kraft og fløte:

Med kokosmelk:

Server gjerne med deilig ostesmørbrød og du har en nydelig middag når som helst i uken!

Vil du lese mer om god mat og bli inspirert til å prøve nye oppskrifter? Det nyeste Godt-magasinet er i salg i dagligvarebutikker nå - eller i vår nettbutikk (fri frakt!)

Rettelse: I en tidligere versjon stod det at Boursin er en amerikansk ost. Det er nå rettet til fransk ost. Endringen skjedde 27.01.23 kl. 09.23.

Publisert: 25.01.2023 kl. 15:39
Oppdatert: 27.01.2023 kl. 09:23


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?