Våren ruller

12. april 2013Aktuelt
SAFTIG OG SPRØ: Fra høyre, deilige vårruller med mye smak eller myke ruller med reker og mango? valget er ditt. Foto: Sara Johannessen
SAFTIG OG SPRØ: Fra høyre, deilige vårruller med mye smak eller myke ruller med reker og mango? valget er ditt. Foto: Sara Johannessen

Endelig er våren på vei. Lyset er sterkere, fargene klarere og sansene skjerpet. Hva bedre enn vårruller?

Energinivået er stigende, det samme er humøret – til stor glede for mine nærmeste.

Det er tid for å feire alt det gode livet har å by på. Og, – ingen fest uten deilig mat, så la oss rulle våren inn. For er det en rett som virkelig oser av vår (i hvert fall i navnet), så må det jo være vårruller. Det er jammen ikke lett å velge mellom myke ruller med reker, mango og vårløk, eller sprø ruller dyppet i en frisk chilisaus med ingefær og sitrongress. Mitt tips er som følger: Prøv begge deler og lag rikelig.

Med noen ark vårrulldeig til overs, og et par enslige bananer på fruktfatet, ble fristelsen rett og slett for stor... Friterte bananruller med is, krem, bringebærsaus, pasjonsfrukt og sjokolade ble til en sprø og deilig fritolkning av banansplitten.

Når man først føler seg inspirert kan det være på sin plass å dikte et par setninger til dagens lille rullefest:

Alt har en ende, men vårrullen har to.

Kanskje er det derfor den er så j…. god!

PS! Vårrullark/vårrulldeig kjøpes fryst og tines rett før bruk. De kommer også i forskjellige størrelser, jeg brukte mellomstore ark, ca. 22 x 22 cm. Deigen er syltynn og elastisk men tørker fort i kantene. Pass på at du hele tiden dekker til de arkene du ikke bruker med et litt fuktig kjøkkenhåndkle. Dekk også til de ferdig rullede vårrullene frem til fritering.

Hvis du ønsker å spare noen kalorier på å unngå fritering kan du legge de ferdigrullede vårrullene på et stekebrett med bakepapir, pensle med olje for så å steke dem sprø og gylne i ovn ved 220 grader i ca. 10–15 minutter.

Lise Finckenhagen

Publisert: 12.04.2013 kl. 12:27
Oppdatert: 12.04.2013 kl. 15:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?