Til hovedinnhold

Slik lager du hjemmelaget Snickers-sjokolade

SEIGT, SØTT OG SALT: Gjenskap den populære Snickers-sjokoladen hjemme til kveldskosen. Foto: Caroline Gannefors
SEIGT, SØTT OG SALT: Gjenskap den populære Snickers-sjokoladen hjemme til kveldskosen. Foto: Caroline Gannefors

Den berømte Snickers-sjokoladen består av tre gode ting på en gang: peanøtt, nougat og karamell. Godt viser hvordan du kan lage verdens mest solgte sjokolade hjemme. 

Snickers er kjent som peanøttsjokoladen med en herlig balanse av søtt og salt. Den var spesielt populær blant kinogjengere i 1970-årene og tidlig i 1980-årene. I dag er Snickers fortsatt et godt valg på kino, men selges også i dagligvareforretninger, kiosker og på bensinstasjoner rundt om i verden.

Snickers ble imidlertid først introdusert i 1930 av Frank og Ethel Mars - angivelig oppkalt etter familiens favoritthest. Siden har den originale Snickers-sjokoladen i «barform» vært den mest solgte sjokoladen i verden.

Tidligere viste Godt hvordan du kan gjenskape Bounty-sjokoladen hjemme. Nå kan du gjøre som Mars-familien å lage din egen Snickers-sjokolade på kjøkkenbenken.

Nedenfor deler Caroline Gannefors som driver bakebloggen «Good Cupcakes Good» oppskriften på hjemmelaget Snickers-sjokolade. Oppskriften krever litt forhåndsplanlegging, siden flere av ingrediensene kanskje ikke er noe alle har i skapet til enhver tid. Til gjengjeld kan du fråtse i så mye hjemmelaget Snickers du bare orker!

Hjemmelaget Snickers

Foto: Caroline Gannefors
Foto: Caroline Gannefors

Denne snickers-oppskriften består av fire lag som komplementerer hverandre. Den begynner med et lag sjokolade med smak av peanøtt, så deilig nougat etterfulgt av et tynt lag karamell, og helt til slutt enda et lag peanøttsjokolade. Du velger selv om du vil nyte herlighetene med eller uten sjokoladetrekk.

Dette trenger du:

Ca.20 x 30cm panne. Enten en aluminiumsform kjøpt på butikken eller en ildfastform som du kler med aliminiumsfolie eller plastfolie.

Nederste sjokoladelaget:

200 gram Melkesjokolade

4 ss kremet peanøttsmør (kan sløyfes)

Nougaten:

60 gram usaltet smør

2,5 dl sukker

4 ss Vikingmelk

3,75 dl Marshmallows Fluff (fåes kjøpt i enkelte matbutikker, om du ikke finner Fluff i butikken kan smeltet marshmallows gjøre samme nytten.)

4 ss kremet peanøttsmør (kan sløyfes)

1 ss vaniljeessens

150-200 gram peanøtter

Karamellen:

300 gram Smørbukk

4 ss Vikingmelk

Øverste sjokoladelaget:

200 gram Melkesjokolade

4 ss kremet peanøttsmør (kan sløyfes)

Slik gjør du:

1. Smelt melkesjokoladen og peanøttsmøret i en kjele på lav til middels varme. Pass på så det ikke blir for varmt, slik at sjokoladen ikke brenner seg. Foto: Caroline Gannefors
1. Smelt melkesjokoladen og peanøttsmøret i en kjele på lav til middels varme. Pass på så det ikke blir for varmt, slik at sjokoladen ikke brenner seg. Foto: Caroline Gannefors
2. Hell sjokoladen i formen og fordel den godt. Sett den i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Foto: Caroline Gannefors
2. Hell sjokoladen i formen og fordel den godt. Sett den i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Foto: Caroline Gannefors
3. I mellomtiden skal du lage nougaten. I en ny kasserolle smelter du smøret først. Så blander du dette med sukkeret og Vikingmelk. Foto: Caroline Gannefors
3. I mellomtiden skal du lage nougaten. I en ny kasserolle smelter du smøret først. Så blander du dette med sukkeret og Vikingmelk. Foto: Caroline Gannefors
4. Kok dette på middels varme til alt sukkeret har løst seg opp og la det koke i 5 minutter til. Husk å røre av og til. Foto: Caroline Gannefors
4. Kok dette på middels varme til alt sukkeret har løst seg opp og la det koke i 5 minutter til. Husk å røre av og til. Foto: Caroline Gannefors
5. Tilsett Marshmallow Fluff, peanøttsmør og vaniljeessens. Marshmallow fluff er utrolig klissete. Et godt tips for å få det ut av glasset er å bruke en slikkepott.
5. Tilsett Marshmallow Fluff, peanøttsmør og vaniljeessens. Marshmallow fluff er utrolig klissete. Et godt tips for å få det ut av glasset er å bruke en slikkepott.
6. Rør godt til alt er blandet sammen. Ta kasserollen av varmen og rør peanøttene inn og hell alt sammen over den stivnede sjokoladen. Foto: Caroline Gannefors
6. Rør godt til alt er blandet sammen. Ta kasserollen av varmen og rør peanøttene inn og hell alt sammen over den stivnede sjokoladen. Foto: Caroline Gannefors
Sette dette på nytt inn i kjøleskapet og la det stå til det er stivnet. Foto: Caroline Gannefors
Sette dette på nytt inn i kjøleskapet og la det stå til det er stivnet. Foto: Caroline Gannefors
7. Så skal Smørbukk smeltes sammen med Vikingmelk på lav varme til den er herlig flytende i en ren kasserolle. Pass hele tiden på at karamellen ikke brenner seg ved å røre kontinuerlig. Foto: Caroline Gannefors
7. Så skal Smørbukk smeltes sammen med Vikingmelk på lav varme til den er herlig flytende i en ren kasserolle. Pass hele tiden på at karamellen ikke brenner seg ved å røre kontinuerlig. Foto: Caroline Gannefors
8. Hell karamellen over den stivnet nougaten. Sett dette tilbake i kjøleskapet. Foto: Caroline Gannefors
8. Hell karamellen over den stivnet nougaten. Sett dette tilbake i kjøleskapet. Foto: Caroline Gannefors
9. I mellomtiden smelter du sjokolade og peanøttsmør som utgjør det siste laget (samme som steg 1). Foto: Caroline Gannefors
9. I mellomtiden smelter du sjokolade og peanøttsmør som utgjør det siste laget (samme som steg 1). Foto: Caroline Gannefors
10. Sett det kaldt en stund før du skjærer opp i biter med en skarp kniv. Du kan for eksempel sette den i fryseren i 15 minutter for å være sikker på at den er helt stiv før du kutter i den. Foto: Caroline Gannefors
10. Sett det kaldt en stund før du skjærer opp i biter med en skarp kniv. Du kan for eksempel sette den i fryseren i 15 minutter for å være sikker på at den er helt stiv før du kutter i den. Foto: Caroline Gannefors

Lyst på enda mer Snickers? Vi har oppskriftene på Snickers-kake og Snickers-is.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?