Det krydrede brennevinet

13. november 2012Aktuelt
Hva med blåskjell dampet i akevitt? (Foto: Tore André Baardsen.)
Hva med blåskjell dampet i akevitt? (Foto: Tore André Baardsen.)

I dag er det akevittens dag.

Akevitt er full av krydderplanter og er godt som smakstilsetning også i mat; prøv å dampe blåskjellene i øl og akevitt eller server en deilig laskeforrett med akevittgelé. Hvis du fortsatt syns akevitten hører hjemme i glasset, kan vi kanskje by på en Fjellbekk?

Akevitt- og øldampede blåskjell

Dampede blåskjell smaker deilig – her med akevittkick!

Akevitt- og øldampede blåskjell.
Akevitt- og øldampede blåskjell.

Akevitt- og øldampede blåskjell. (Foto: Tore André Baardsen.)

Lakseterrine med rogn og akevittgelé

En stemningsskapende forrett som slett ikke er vanskelig å få til.

Lakseterrine med rogn og akevittgelé.
Lakseterrine med rogn og akevittgelé.

Lakseterrine med rogn og akevittgelé. (Foto: Trygve Indrelid.)

Fjellbekk

Fjellbekk er en frisk drink, som blant annet smaker godt etter et tungt måltid.

Fjellbekk.
Fjellbekk.

Fjellbekk. (Foto: Nufsaid.)

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?