Seks skikkelige smørbrød

13. november 2012Aktuelt
Herlig smørbrød med smak av salt spekeskinke og frisk basilikum. (Foto: Jan Soppeland.)
Herlig smørbrød med smak av salt spekeskinke og frisk basilikum. (Foto: Jan Soppeland.)

Smørbrød kan også være mat.

Smørbrød er noe helt annet enn to skiver med gulost i matpakka. Ordentlige smørbrød bugner av pålegg og tilbehør, og passer ypperlig til en kveldsmat eller til og med til en lett middag.

Her får du seks oppskrifter på gode, mettende smørbrød.

Lag karbonader av kyllingkjøttdeig og server på grøvt brød med tomat og mozzarella. Eller server et deilig italienskinspirert smørbrød med spekeskinke og pesto. Deilig tunfiskrøre får du med med gulrøtter, vårløk og hvitløk; knallgodt på rugbrød med ruccola og tomater.

Leverpostei er tradisjonelt smørbrød pålegg, litt mere moderne blir det om du også har på litt aïoli. Topp skinkesmørbrødet med en sellerisalat med epler, yoghurt og timian. Rekesmørbrødet smaker alltid godt, her får du oppskift på et med sukkererter og avokado.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:42


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?