Til hovedinnhold

Skikkelig søndagssteik

13. november 2012Aktuelt
Imponér med helstekt oksefilet. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)
Imponér med helstekt oksefilet. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)

Selv om vi ikke kan ta Sunday Roast på puben på hjørnet, betyr det ikke at vi ikke kan dra til med en skikkelig helstekt steik til søndagsmiddag.

Inviter familien eller gode venner på en skikkelig søndagssteik; her får du tips på flere forskjellige varianter - både med storfe og vilt.

En dobbel T-beinsteik er så røslig at den bør vises frem hel ved bordet, og siden skjæres i skiver og serveres. Å steke en hel indrefilet av okse er slett ikke vanskelig, og resultatet blir et saftig måltid - server med råstekte poteter ved siden av.

Kalvefilet med sherrysaus er så godt i seg selv at tilbehøret kan være helt enkelt, prøv med lett wokkede grønnsaker i flotte farger. Indrefilet av elg kan også bli søndagssteik, rull den i friske urter og server med plommer og potetpuré.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:52
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?