Saftig sjokoladekake på få ingredienser

9. januar 2014Aktuelt
GODSAKER: Sjokolade, sukker, smør og egg er alt du trenger for å lage denne saftige sjokoladekaken til matblogger Fredrik Solbakk Andersen. Foto: Aimar Andersen
GODSAKER: Sjokolade, sukker, smør og egg er alt du trenger for å lage denne saftige sjokoladekaken til matblogger Fredrik Solbakk Andersen. Foto: Aimar Andersen

Er du er glad i mørk sjokolade kommer du til å elske denne franske sjokoladekaken - laget uten mel med et deilig hint av sitronsmak.

Ukens matblogger Fredrik Solbakk Andersen (16)Går på Asker videregående skole.Bor i AskerFavorittråvarene er sjokolade, bringebær, kardemomme og vaniljestang.Favorittredskapene er kjøkkenmaskin, slikkepott og digital gramvekt.Når jeg lager mat så liker jeg å teste ut ny oppskrifter og smaker.Blogger påpassionatebaking.blogg.noFoto: Aimar Andersen
Ukens matblogger Fredrik Solbakk Andersen (16)Går på Asker videregående skole.Bor i AskerFavorittråvarene er sjokolade, bringebær, kardemomme og vaniljestang.Favorittredskapene er kjøkkenmaskin, slikkepott og digital gramvekt.Når jeg lager mat så liker jeg å teste ut ny oppskrifter og smaker.Blogger påpassionatebaking.blogg.noFoto: Aimar Andersen

- Jeg syns det er utrolig gøy å bake, og siden jeg baker så mye hadde jeg lyst til å starte en blogg og dele oppskrifter med andre, forteller ukens matblogger Fredrik Solbakk Andersen til Godt.no.

- Denne franske sjokoladekaken passer til nesten alle anledninger. Bursdager, når du får besøk eller om du bare vil kose deg litt ekstra. Kaken er ikke så veldig stor, så den passer om du er alene også, forteller han.

- Les oppskriften nøye så du vet alt du skal gjøre til hver tid. Mål opp og finn frem alle ingrediensene før du starter, er Fredrik beste tips til de som ikke har bakt så mye før.

Les bloggen til Fredrik her og følg han på Instagram.

Men nå til saken, du trenger:

  • 350 gram mørk sjokolade
  • 150 gram sukker
  • 165 gram smør
  • 5 egg
  • 2 ts melis
  • Litt fint revet sitronskall fra økologisk sitron

Bland egg og sukker, det skal kun røres til det er godt blandet, ikke piskes til eggedosis.

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Her er det viktig at du bruker en bolle som er større en kjelen slik at det ikke kommer noe vann eller vanndamp i sjokoladen. Bollen skal heller ikke være i kontakt med vannet.

Bland sjokoladeblandingen i blandingen med egg og sukker. Rør godt.

Hell alt i en springform på 20 cm, og stek midt i ovnen på 180 grader i omtrent 1 time. Ta aluminuimsfolie over kaken etter 30 minutter i ovnen slik at den ikke blir brent. Kaken skal være fuktig i midten, men ikke rennende. Sjekk ved å stikke en kakepinne inn i kaken, det skal henge igjen litt røre på pinnen.

Når kaken er avkjølt sikter du litt melis over, og til slutt strør du sitronskallet utover.

LETT: Bland ingrediensene og stek til kaken er fuktig i midten. Foto: Aimar Andersen
LETT: Bland ingrediensene og stek til kaken er fuktig i midten. Foto: Aimar Andersen

Publisert: 09.01.2014 kl. 08:37


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?