Julekalender 2017: De beste julekalenderne for voksne

24. november 2017Aktuelt
SNART JUL: Sjokoladekalender med håndlaget konfekt eller økologisk te, man blir aldri for gammel for adventskalendere. Foto: Produsentene
SNART JUL: Sjokoladekalender med håndlaget konfekt eller økologisk te, man blir aldri for gammel for adventskalendere. Foto: Produsentene

Øl, konfekt eller te - det er mange smakfulle måter å telle ned til jul på. 

Enten du vil unne deg noe ekstra godt i adventstiden eller overraske noen du er glad i, finnes det i dag et variert utvalg av gourmetkalendere for de voksne.

Ifølge DNB kommer vi i år til å bruke 1,19 milliarder kroner på gavekalendere, skriver VG.

Fjorårets ølkalender hos ølutsalget Gulating på Grünerløkka i Oslo var så populær at de allerede tok inn forhåndsbestillinger på årets julekalender i oktober.

– Foreløpig har vi solgt 250 stykker og 150 er reservert. I fjor gikk det et sted mellom 400-450 ølkalendere, forteller daglig leder Christoffer Gundersen, som nå skal ha fått inn nok til at det skal holde til 1. desember.

Til ølentusiasten

Felles for mange av ølkalenderne er at du gjerne finner nye øl siden flere er brygget spesielt for disse kalenderne.

Gulating Grünerløkka kan skreddersy ølkalender etter smak og prisklasse, men det er de to ferdigkalenderne som det går mest av. Den eksklusive inneholder ølsmaker fra deres eget sortiment - alt fra krydret juleøl til milk stout samt to øl som er spesiallaget for Gulating Grünerløkka. Mens den andre ølkalenderen byr på lysere og mer stilrene øl. Begge kalenderne inneholder halvparten juleøl.

Du trenger imidlertid ikke å ta turen til en spesialbutikk for å få tak i ølkalender, Norgesgruppen gjentar fjorårets kalender og tilbyr en ferdigsnekret juleølkalender med øl fra syv ulike bryggerier hvor syv av ølene er brygget spesielt for denne kalenderen.

På Vinmonopolet kan du også sette sammen din egen flytende julekalender med ferdiglaget emballasje (til 159 kr) som består av en stor kasse med 24 mindre esker som skal passe til ulike varianter av småflasker.

Pris: 999-1495 kr.

Til godtemomsen

GODT: Eksklusiv julekalender fra Summerbird, julekalender med lakris fra Lakrids by Johan Bülow og stor julekalender med 48 biter fra Sverre Sætre. Foto: Produsentene
GODT: Eksklusiv julekalender fra Summerbird, julekalender med lakris fra Lakrids by Johan Bülow og stor julekalender med 48 biter fra Sverre Sætre. Foto: Produsentene

Godterikalendere er ikke bare forbeholdt de minste, de siste årene har det nemlig dukket opp flere og flere eksklusive sjokoladekalendere.

Danske Summerbird har satset på en sjokoladekalender med deres beste konfektbiter. Skal du virkelig kose deg i adventstiden, har de også en eksklusiv variant hvor du finner to biter gourmetsjokolade i 24 skuffer. Det gjør heller ingenting at den er lekker å ha fremme.

Norske konditorier tilbyr også sine egne luksuskalendere. I tillegg til den klassiske julekalenderen formet som et juletre, har Sverre Sætre laget en ny en i år i forbindelse med 10-årsjubileet. Denne inneholder de mest populære konfektene fra assortementet, i tillegg til noen utvalgte høydepunkter fra de siste ti årene.

Er du derimot svak for sjokoladetrøfler, tilbyr Pascal en kalender med luksustrøfler for de 24 første dagene i desember. Den kan også bestilles uten nøtter eller uten gluten.

Mens lakriskongen Johan Bülow også i år har laget den ultimate godterikalenderen for alle lakriselskere. Her får du 24 ekte lakrisgodter i spennende smakskombinasjoner.

Pris: 450-950 kr.

Til teelskeren

ULIKE SMAKER: Adventskalender fra Pukka, julekalender med 24 tebokser fra A.C. Perchs og adventskalender fra A.C. Perchs. Foto: Produsentene
ULIKE SMAKER: Adventskalender fra Pukka, julekalender med 24 tebokser fra A.C. Perchs og adventskalender fra A.C. Perchs. Foto: Produsentene

Synes du det blir både nok søtt ellers i førjulstiden, kan du telle ned til julaften med en ny, spennende kopp te hver dag. Flere teprodusenter har virkelig satset på adventskalendere.

Pukka har samlet deres beste økologiske teposer i en søt og dekorativ kalender som kan henges opp på veggen. Mens A. C. Perchs' «limited edition»-tekalender inneholder 24 små bokser med te i løsvekt i alt fra hvit- til grønn te samt urteteer. Liker du å drikke samme teen flere ganger har den danske teprodusenten også en kalender med fire større bokser til hver uke.

Pris: 119-499 kr.

Publisert: 24.11.2017 kl. 15:24
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 10:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?