Ronny Brede Aase avslører tacohemmelighetene sine

13. oktober 2017Aktuelt
TACOMANN: Ronny Brede Aase legger ikke skjul på at han setter tacoen høyt. Foto: Klauda Lech/Magnar Kirknes/VG
TACOMANN: Ronny Brede Aase legger ikke skjul på at han setter tacoen høyt. Foto: Klauda Lech/Magnar Kirknes/VG

– Jeg har investert i masse elendig avokado i mitt liv, og har kommet hjem til stor skuffelse mange ganger. Og det er bare noe jeg må leve med, sier programlederen.

Vi har tidligere skrevet om skuespiller og programleder Linn Skåbers tacohemmeligheter, og hvordan hun innerst inne er en nachoskvinne.

Denne uken tar vi praten med Ronny Brede Aase, som blant annet er kjent fra det populærre radioprogrammet P3-morgen.

Brede Aase har tidligere fortalt at har en skikkelig forkjærlighet for taco, men nå må fakta på bordet: Hva er den perfekte tacomiddagen for programlederen?

AKTUELL: Ronny Brede Aase har blant annet figurert i P3aksjonen, og har vært programleder i P3morgen siden 2009. Nå er han aktuell med «Linn & Ronny tacoshow». Foto: Robert Eik/VG
AKTUELL: Ronny Brede Aase har blant annet figurert i P3aksjonen, og har vært programleder i P3morgen siden 2009. Nå er han aktuell med «Linn & Ronny tacoshow». Foto: Robert Eik/VG

– La oss starte tacospørsmålene: Lompe eller skjell?

– Definitivt lompe, ingen tvil. Jeg må alltid ha en form for tortilla. Her kan jeg, under tvil, gå med på et kompromiss og kjøpe små lomper, for da kan jeg spise flere.

– Kjøttdeig eller veggis?

– Kjøttdeig, selvfølgelig! Jeg har prøvd å lage eget tacokrydder, men ingenting er som posekrydderet. Det beste er hvis du kan kjøre litt Santa Maria, og la det stå og trekke så det setter seg i husveggen. Jeg bare husker at kjæresten min Tuva og jeg hadde laget taco før vi skulle på ferie, og vi stod i sikkerhetskontrollen og stinket taco. Men det var verdt det. SÅ verdt det.

– Hjemmelaget eller ferdig salsa?

– Jeg er nok dessverre en fyr som ikke vil at det skal være for vått. Guacamole tilfører fuktigheten som trengs, så jeg avstår faktisk fra salsa. Kjæresten min, derimot, har hotsaucebonanza.

– Ikke noe mer moist? Hva med rømme?

– Jeg kjører ikke rømme heller.

– Hva sa du nå.

– Det med rømme... Det er et av de største konfliktområdene.

– Vi får gå videre. Ferdigrevet ost eller rive ost selv?

– Det er også en konflikt i forholdet. Kjæresten synes det er best å rive Synnøve Finden selv, men det har kommet en nydelig blanding med cheddar og greier jeg mye heller vil ha. Men, herregud, det er greit med selvrevet.

– Bruke 45 kroner på avokado selv om den ene sannsynligvis er brun inni, eller ikke?

– Da må jeg bare gønne på. Man MÅ jo gjøre en innsats i guaccaens navn, det er en såpass viktig bestandel at man må gi det et forsøk. Jeg har investert i masse elendig avokado i mitt liv, og har kommet hjem til stor skuffelse mange ganger. Og det er bare noe jeg må leve med. For en god guacca – det er så godt. Og det er ganske dyrt, men sånn må det bare være. Det må jeg få sagt: Det er ingenting i veien med å kose seg med en standard norsk taco med tomat, løk, paprika, krunsje noen nachos over, det er helt fint. Men det er en klasse for seg selv hvis man drar over et litta lag guacamole.

– Posekrydder eller hjemmelaget krydder?

– Posekrydder. Old el paso er tricky, Santa Maria er veldig bra. Det diggeste er hvis man kan fyre opp hjemmelaget guacca eller ei litta pico de gallo med tomat og løk, og litt sånn sitronsyre og koriander, det blir altså så godt! Guacamole og pico de gallo «upper gamet», og de revolusjonerte tacoen for meg. De er som en ny taco-flørt.

– Nachos on the side eller ikke?

– Jeg liker å knuse tortilla eller tacoskjell over lefsa hvis det følger med. Men i mitt forhold har kjæresten min en forkjærlighet for minitubs, så da liker jeg å knuse dem over istedet, så jeg får element av crunch. Tortilla rolls er også sykt digg, og kan bare legges rett på lefsa.

– Jeg vet svaret, men lettrømme eller seterrømme?

– Ingen rømme, takk. Nei, takk.

– Hva med litt mango, da?

– Nei. Nei, nei, neineinei, er du gal? Jeg ser poenget, men jeg avstår så innmari. Å blande søtt med salt forstår jeg ikke. Jeg har respekt for folk som gjør det, men nei.

– Hva er ingrediensen du ikke klarer deg uten?

– Det er litt tricky, for det digge med taco er jo hele opplegget. Men hvis jeg må velge tror jeg kanskje det er løk.

– Hva er din ULTIMATE TACO?

– Jeg drar på med ei lefse, smører på et lag med hjemmelaget guacamole på bunnen - gjerne litt mer enn jeg tror jeg må ha - så kjører jeg på med pico de gallo. Topper det med løk og paprika, og så legger jeg et lag med kjøttdeig - og der prøver jeg å ikke ta for mye, det må ikke bli for mye, tacoen skal ikke drukne i kjøttdeig, så bare ett lag med kjøttdeig. Og hvis den er god og varm, må jeg skynde meg og drysse ost over. Så cruncher jeg nachos på toppen, og kjører på. Mange lager rull av tacolefsen, blant annet min kjæreste, men jeg bretter den til en «tacolomme» ved å vippe opp nede, før jeg bretter inn sidene.

Publisert: 13.10.2017 kl. 15:29
Oppdatert: 13.10.2017 kl. 16:00


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?