Lise Finckenhagen: Varmende supper med spennende smaker

SLURPENDE GODT: Varm deg på en grønn curry-suppe med kylling og brokkoli, eller prøv en fyldig gulrot- og søtpotetsuppe. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
SLURPENDE GODT: Varm deg på en grønn curry-suppe med kylling og brokkoli, eller prøv en fyldig gulrot- og søtpotetsuppe. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen Meek

En raus bolle fylt til randen med deilig suppe er akkurat hva man trenger en kald vinterdag. Gjerne med eksotiske smaker som varmer oss opp innenfra.

En grønn curry-suppe gjør akkurat det. Sånn passe chilisterk og med masse smak av sitrongress, lime og ingefær. Den grønne krydderpastaen blir ekstra frisk hvis du lager den selv (da har du også bedre kontroll på styrken), men for enkelhetens skyld er det innafor å bruke ferdigvarianten også. Litt juksing er lov en gang iblant.

Med god buljong og en pakke nudler er du allerede langt på vei til en rykende god «thai-isj» nudelsuppe. Fyll på med masse hvitløk, ingefær og vårløk, ha i et par stjerneanis og topp opp med sopp, bok choy og bønnespirer for en grønn utgave, eller miks og triks etter eget ønske.

Eller kanskje det kunne friste med en fyldig og sødmefull gulrot- og søtpotetsuppe? Smakt til med rød curry og lime, og rundet av med kokosmelk og peanøttsmør, blir den både fløyelsmyk, litt spicy og frisk.

Lag deg en slurpende god middag!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?