Amerikanske fristelser til valgvaken

19. august 2016Aktuelt
THE AMERICAN DREAM: Det er mye å fristes av på det amerikanske kjøkkenet - søtpotetfries, hot wings, lobsterroll og poke. Foto: Sara Johannessen/VG.
THE AMERICAN DREAM: Det er mye å fristes av på det amerikanske kjøkkenet - søtpotetfries, hot wings, lobsterroll og poke. Foto: Sara Johannessen/VG.

Hot wings, lobsterrolls, poke og søtpotetfries - det er nok av amerikansk mat å glede seg over.

Hvor lett er det ikke å ta med seg en nystekt, les: fritert, cronut (- en uimotståelig krysning av croissant og donut) fylt med sitronkrem, som jeg tilfeldigvis elsker, og toppet med sprø kanel «crumbles», når du egentlig bare skulle innom og kjøpe en enkel svart kaffe før morgenturen på stranda? Veldig, veldig lett. Jeg har ennå ikke forsøkt meg på å lage dette bakverket hjemme, men andre amerikanske ferieminner har vært på menyen flere ganger allerede.

Hot wings, for eksempel. Krydrede kyllingvinger, sprøstekt eller fritert, vendt i sterk chilisaus og servert med en dipp av blåskimmelost.

Og lobsterroll. Hjemmelaget hummersalat fylt i myke saftige pølsebrød. Helst brioche-brød, som er penslet med smeltet smør får å gjøre dem ekstra myke og saftige.

Tunfisk-poke ble nok min store favoritt. Nydelig fersk tunfisk skåret i pene biter, blandet med avokado, rødløk, chilisaus, sesam, soyasaus, ingefær og koriander. Rett og slett en rå tunfisksalat. Hawaiisk gatemat på sitt beste.

For ikke å snakke om søtpotetfries toppet med smeltet cheddarost, sprøstekt bacon og vårløk. Som mannen min fikk servert til frokost (!!).

Og selvsagt, det er ikke mulig å reise til Key West uten å nyte minst ett stykke key lime pie. Den spesielle limefrukten som har gitt paien sitt navn er svært vanskelig å få tak i her hjemme, men paien blir kjempegod med «vanlig» lime også. Og lar deg drømme deg vekk til svaiende palmer, bølgeskvulp og en karibisk atmosfære som ikke kan bli mere avslappet.

Publisert: 19.08.2016 kl. 09:51
Oppdatert: 08.11.2016 kl. 14:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?