Ukens matblogg: Superenkel bærdessert med ostekrem

GODT: Knus kjeks og bland i litt smeltet smør. Rør sammen ostekremen og finn frem bærene. Legg det lagvis i glasset, avkjøl og server. Foto: Ingvild Dalehaug
GODT: Knus kjeks og bland i litt smeltet smør. Rør sammen ostekremen og finn frem bærene. Legg det lagvis i glasset, avkjøl og server. Foto: Ingvild Dalehaug
Magne D. Antonsen

Minimal innsats og maksimal kos, slik lager du enkel ostekake i glass med friske bær.

Ukens matblogger Ingvild Dalehaug (27)
Jobber som diagnostikk-fysiker.
Bor i Bergen.
Favorittråvaren er hvitløk.
Når jeg lager mat så liker jeg å eksperimentere, gjerne med notatblokken i ene hånden.
Blogg: www.spislitt.comFoto: Joakim Bjørndal
Ukens matblogger Ingvild Dalehaug (27) Jobber som diagnostikk-fysiker. Bor i Bergen. Favorittråvaren er hvitløk. Når jeg lager mat så liker jeg å eksperimentere, gjerne med notatblokken i ene hånden. Blogg: www.spislitt.comFoto: Joakim Bjørndal

- Dette er en enkel, knakandes god variant av en ostekake. Den er lagd på null-komma-svisj, og hvis du vil ha den litt sunn erstatter du sukker med stevia og sukrin. Den passer like godt til hverdag som fest, sier ukens matblogger Ingvild Dalehaug til Godt.no.

- Jeg er i utgangspunktet ikke særlig dessertmenneske, men jeg er glad i ostekake. Jeg så en gang noen bilder av slike ostekake på glass og tenkte at det ville jeg forsøke meg på, bare med stevia og sukrin som erstatning for sukker. Med litt prøving og feiling kom jeg frem til de mengedene du ser her, forteller hun.

Kombinasjonen fett og sukker pleier stort sett å være vinneringredienser i de fleste ganer, men i tillegg til at den smaker både friskt og søtt, er den jo sunnere enn de fleste ostekaker. Stevia og sukrin fungerer helt utmerket som sukkererstattere og er 100% naturlige produkter som jeg bruker mye i min matlaging.

- Oppskriften er såpass enkel at det er nesten umulig å trå feil. Det eneste som kan gå galt er om du pisker kremen for lenge, da kan den bli litt smør-aktig, sier Ingvild.

Les bloggen til Ingvild her, og følg henne på Facebook, Instagram, Twitter og Pinterest også.

 • 80 gr Kornmo havrekjeks
 • 40 gr smeltet smør
 • 4 ss sukrin (3 ss sukker)
 • 1,5 dl fløte
 • 75 gr kremost
 • 1/3 ts sitronsaft
 • 10 - 15 dråper stevia (2-3 ss sukker) smak til.
 • 3 ss sukrinmelis (2 ss melis)
 • 1 liten ts vanijepulver
 • 400 gr hakket bær, jeg bruker jordbær og blåbær
 • 2 ss sukrin (1 ss sukker) til å drysse over bærene

Ingvild bruker bare 10 minutter på å lage denne.

Begynne med kjeksdrysset. Legg kjeksene i en brødpose og klem og slå på posen så kjeksene smuldrer. Smelt smør og blander det med den knuste kjeksen og sukrin eller sukker.

Blande alle ingrediensene til ostekremen i en bolle og visp til kremkonsistens.

Hakk opp bærene, heller dem over i glass og dryss sukrin eller sukker over dem. Legg så en klatt ostekrem over bærene og dryss kjeksblandingen over til slutt.

Du kan gjerne lage ostekaken på forhånd. Dekk glassene med plast og sette dem i kjøleskapet.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?