Her er godteriet vi savner

SÅ GODT: Selv om det er noe godteri vi savner skikkelig, er det heldigvcis fotsatt masse digg å velge mellom i butikkenes godterihyller. Foto: Magnar Kirknes/VG
SÅ GODT: Selv om det er noe godteri vi savner skikkelig, er det heldigvcis fotsatt masse digg å velge mellom i butikkenes godterihyller. Foto: Magnar Kirknes/VG
Paal-Erik Nygård
Paal-Erik Nygård

Konkurs, lave salgstall og maskiner som er dyre i drift er noen av årsakene til at disse produktene ikke lenger er å finne i norske butikkhyller. 

De aller fleste av oss har barndomsminner knyttet til ulike produkter i form av blant annet is, godteri og leskedrikker. Men hvor ble de egentlig av?

Basert på Facebook-grupper og blogger tilegnet enkelte produkter som er savnet har vi laget en liste som sender deg på en nostalgisk reise tilbake i tid.

Dette er en is som mange har friskt i minne. Kombinasjonene av cola og en frisk smak av sitron gjør at den er dypt savnet av mange, og Facebookgruppen «Vi som ønsker Kaptein Sabeltann isen tilbake» har i skrivende stund over 18.000 medlemmer. Allikevel kan de se langt etter å smake den forsvunne skatt igjen. Årsaken er at produksjonen av isen er for komplisert, og maskinen som produserer isen er for dyr å holde i stand, forklarer brand manager i Hennig Olsens, Merete Haugå, til Krsby.no.

Kjeft fantes i flere smaksvarianter, og var ofte å finne i skolesekken sammen med en matpakke. Hva som skjedde med den forfriskende leskedrikken som ble produsert på Gimsøy Kloster i Skien er ennå uklart.

Ja, dette var utvilsomt et av helgens høydepunkt, og kombinert med den siste utgaven av Donald ble helgen perfekt. Smaken er svært lik Kinderegget, men sjokoladeplatene med Disney-figurer er fremdeles dypt savnet.

En kjeks som ble revet vekk fra oss er den knasende gode Dinosaurkjeksen. Årsaken til at dinosaurene ikke lenger er å finne i norske butikkhyller kommer ikke av en kjempe eksplosjon, men at de helt enkelt ikke blir importert lenger.

Freia Plus Fylt Tyggegummi

Denne myke godbiten med en kjerne bestående av smakfullt fyll er heller ikke å finne i norske butikkers sortiment. Tyggegummien kom i smakene jordbær, peppermynte og sitron. I dag har flere tyggegummiprodusenter kopiert Freias, på den tiden, revolusjonerende produkt.

Hvorfor noen faktisk kjøpte disse ikke spesielt gode, og lite praktisk innpakkede sjokoladesigaretter er for mange en gåte. Men uavhengig av de negative faktorene er den dypt savnet da den fikk oss i et lite øyeblikk tre inn i de voksnes verden.

Ufoene fra Nidar kom i smakene brus, pepper, salt og cola, og var en fast følgesvenn på kino eller i sofaen i helgene. På Facebook har gruppen «Vi som ønsker Salte Ufo tilbake» i overkant av 2000 medlemmer. Det ryktes også på deres sider at det er kun et eksemplar av den salte delikatessen igjen, og den befinner seg bak et utstillingsglass på Nidars fabrikkutsalg.

Har du produkter som gjør deg nostalgisk? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?