5 søndagsgryter i vinterkulda
En stor gryte med masse gode råvarer lager seg selv bare ved å stå å putre på ovnen.
I Norge har de fleste rotgrønnsakene sesong nesten hele året.
– Det er fordi de oppbevares kaldt slik at de holder på smaken etter de har blitt høstet, forteller Toril Gulbrandsen matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for Frukt og Grønt.
Hun forsikrer også om at råvarene du finner i butikken i utgangspunktet skal være av beste kvalitet, men at det nok vil finnes mer av det som har sesong.
– Det vil bugne mer av norske epler i deres sesong, sier hun.
Så selv om potetene ikke er ferske opp av jorda, eller gulerøttene er nyplukket, smaker de som de skulle vært det når de er i lagersesong. Derfor er det bare å utnytte råvarene til en mettende gryte, og om du lager litt ekstra kan du enkelt fryse ned restene så har du flere middager.
Publisert: 27.01.2017 kl. 15:24
Lag deg en gratis konto