Til hovedinnhold

5 søndagsgryter i vinterkulda

PUTREMAT: Grytemiddag er mettende og varmende middager i vinterkulden
PUTREMAT: Grytemiddag er mettende og varmende middager i vinterkulden

En stor gryte med masse gode råvarer lager seg selv bare ved å stå å putre på ovnen. 


I Norge har de fleste rotgrønnsakene sesong nesten hele året.

– Det er fordi de oppbevares kaldt slik at de holder på smaken etter de har blitt høstet, forteller Toril Gulbrandsen matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for Frukt og Grønt.

Hun forsikrer også om at råvarene du finner i butikken i utgangspunktet skal være av beste kvalitet, men at det nok vil finnes mer av det som har sesong.

– Det vil bugne mer av norske epler i deres sesong, sier hun.

Så selv om potetene ikke er ferske opp av jorda, eller gulerøttene er nyplukket, smaker de som de skulle vært det når de er i lagersesong. Derfor er det bare å utnytte råvarene til en mettende gryte, og om du lager litt ekstra kan du enkelt fryse ned restene så har du flere middager.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?