5 søndagsgryter i vinterkulda

27. januar 2017Aktuelt
PUTREMAT: Grytemiddag er mettende og varmende middager i vinterkulden
PUTREMAT: Grytemiddag er mettende og varmende middager i vinterkulden
Foto: Foto: Mari-Louise Uldbæk Stephan/Sara Johannessen
Maiken Svendsen
Maiken Svendsen

En stor gryte med masse gode råvarer lager seg selv bare ved å stå å putre på ovnen. 

I Norge har de fleste rotgrønnsakene sesong nesten hele året.

– Det er fordi de oppbevares kaldt slik at de holder på smaken etter de har blitt høstet, forteller Toril Gulbrandsen matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for Frukt og Grønt.

Hun forsikrer også om at råvarene du finner i butikken i utgangspunktet skal være av beste kvalitet, men at det nok vil finnes mer av det som har sesong.

– Det vil bugne mer av norske epler i deres sesong, sier hun.

Så selv om potetene ikke er ferske opp av jorda, eller gulerøttene er nyplukket, smaker de som de skulle vært det når de er i lagersesong. Derfor er det bare å utnytte råvarene til en mettende gryte, og om du lager litt ekstra kan du enkelt fryse ned restene så har du flere middager.

Publisert: 27.01.2017 kl. 15:24


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?