Til hovedinnhold

Royale godbiter: De perfekte rettene til Meghan og prins Harrys bryllup

18. mai 2018Aktuelt
KJÆRLIGHET GÅR GJENNOM MAGEN: Feire romantikken denne helgen, med en meny inspirert av bryllupet mellom Meghan Markle og prins Harry. Foto: Sara Johannessen/VG
KJÆRLIGHET GÅR GJENNOM MAGEN: Feire romantikken denne helgen, med en meny inspirert av bryllupet mellom Meghan Markle og prins Harry. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Ventetiden er over, endelig er det bryllup! Selv ikke en som slettes ikke er spesielt opptatt av kongelige, eller bryllup generelt, klarer å stå imot dette «eventyrbryllupet».

Min egen fascinasjon ligger nok i at brudeparet bryter med alt det tradisjonelle, og det digger jeg. Den vakre «Hollywood-prinsessen» som fikk sin vill-bass prins (som nå har vokst opp og funnet sitt livs kjærlighet) er jo på grensen til å være en amerikansk romantisk sviske av en film som gjerne blir sendt rundt juletider.

«Alle» elsker Meghan og Harry (det er jo faktisk en filmtittel i seg selv). Og ikke bare er bruden nydelig, men hun elsker også mat og vin og er en selverklært «foodie». Er det ikke fantastisk? Hun har i et intervju sagt at hun i tillegg til å være opptatt av både rene råvarer og sunnhet - elsker å spise lunsj med andre slik at de kan dele «fries». Jeg har virkelig ingen problemer med å forstå hvorfor Harry falt for denne damen, det er nesten så jeg kjenner på et lite «girl-crush» selv. Hvorfor Harry valgte å fri over en helstekt kylling er jeg litt usikker på, men igjen, Meghan elsker å lage mat til mange og da er jo helstekt kylling et godt valg. Rustikt og enkelt.

Lag et kryddersmør med hvitløk, sitron og timian som du dytter inn mellom skinnet og brystet for ekstra glede. Etterhvert som smøret smelter under steking vil kjøttet hele tiden bli forsynt med masse smak og saftighet. Som tilbehør passer det godt med rakryggete og majestetiske grønne asparges.

Om det ble servert en forrett er noe usikkert, men jeg klinker til med en thai-inspirert frisk, lett og deilig liten rett med kongekrabbe. Med et såpass royalt navn på en råvare er den på mange måter et naturlig valg. Pomelo, kokos, chili, lime og sprøstekt sjalottløk er smaker jeg er sikker på vil glede veldig mange, også utenfor det engelske kongehuset.

Hva gjelder selve bryllupsmenyen kan vi tenke oss at også den (i likhet med gjestene, både inviterte og ikke inviterte) vil være noe utradisjonell. Ryktene sier at i hvert fall kakevalget er nettopp det, med stikkord som rustikk, sitron, hylleblomst, smørkrem og friske blomster. Min tolkning av kaken er overraskende enkel, og fullt mulig å lage på ditt eget kjøkken. Og den kan like gjerne serveres i en konfirmasjon, som til en dåp eller hagefest. Det er i utgangspunktet ikke meningen at blomsterpynten skal spises. Men for å unngå ubehagelige opplevelser er det veldig viktig at blomstene ikke er giftige. Her må sikkerheten komme før skjønnhet.

Hvis du ikke er invitert, men fortsatt har tenkt til å følge bryllupet fra din egen storstue, kan du glede deg med paret og «Sparkle with Markle». Fyll opp glasset med en klunk aperol, granateplesirup, friske bringebær og sprudlende bobler. Dryss noen sølvflak på toppen og hyll kjærligheten…

Gratulerer med dagen, fantastiske brudepar!

Publisert: 18.05.2018 kl. 10:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?