Arif fylte Spektrum:  Dette spiser han etter konsertene

8. desember 2017Aktuelt
MATFAVORITT: Arif deler oppskriften på en favorittrett fra barndommen, nemlig pilau. Foto: Krister Sørbø/VG/Privat
MATFAVORITT: Arif deler oppskriften på en favorittrett fra barndommen, nemlig pilau. Foto: Krister Sørbø/VG/Privat

For bare noen dager siden fylte artisten Arif Oslo Spektrum med Unge Ferrari. Nå røper han hva han alltid spiser før og etter han går på scenen - og fått oppskriften på hans personlige favoritt fra barndommen

– Jeg spiser alltid burger etter at jeg har hatt konsert, forteller Arif.

Arif, som blant annet vant NRK Urørt i 2013 og nylig fylte Oslo Spektrum sammen med artisten Unge Ferrari, har vært på turné den siste tiden. Nå deler han noen av sine store matfavoritter med Godt.

– Siden jeg har vært ute og reist, har det ikke vært så viktig akkurat hvor burgerne kommer fra, men når jeg er i Oslo er jeg glad i klassiske steder som Munchies og Illegal Burger, deler rapperen.

Mens artister som Justin Bieber vil at alt fra tequila til økologisk mat er tilgjengelig før han går på scenen, er Arif mer beskjeden i smaken.

– Jeg er glad i å spise lett mat før jeg går på scenen. Gjerne vegetarisk. Mens når jeg er ferdig blir det alltid burgere og noe litt tyngre, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BURGER: Mon tro om Arif spiste burger etter denne opptredenen under Spellemannsprisen på Sentrum Scene. Foto: Krister Sørbø/VG
BURGER: Mon tro om Arif spiste burger etter denne opptredenen under Spellemannsprisen på Sentrum Scene. Foto: Krister Sørbø/VG

Favoritt fra barndommen

Rapperen stilte også nylig opp til gjestespill på Oslo-restauranten Smalhans i forbindelse med femårsjubileet deres. Sammen med fire andre artister, bestemte han hva som skulle være på menyen for én kveld.

Oppskriften finner du nederst i saken.

PILAU: Arif deler oppskriften på retten han foreslo under gjestespill på restauranten Smalhans. Foto: Privat
PILAU: Arif deler oppskriften på retten han foreslo under gjestespill på restauranten Smalhans. Foto: Privat

– Jeg lagde en rett som heter pilau som er veldig utbredt i Øst-Afrika. Det er en veldig mild rett, så for å balansere den ut har man både en sterk salsa og noe søtt, som banan eller mango, ved siden av, forteller Arif til Godt.

Han fortsetter:

– Det er en av mine favorittretter. Jeg har spist den siden jeg var ung, så jeg var veldig spent på hvordan de kom til å tolke menyen min, sier artisten, som innrømmer at han ikke lagde maten den kvelden.

– Jeg hadde veldig lyst, men jeg ville ikke være i veien, ler han.

Fancy mat

Selv om mye av tiden går med til reising og turnélivet for tiden, har rapperen en stor interesse for mat.

– Jeg liker å gjøre det ordentlig når jeg først skal lage mat. Jeg kjøper ikke tacokrydder og kjøttdeig hvis jeg skal lage taco, for å si det sånn. Da gjør jeg mer ut av det, og lager for eksempel barbecuekylling-taco, sier han.

Han fortsetter:

– Her om dagen lagde jeg en rett fra Gambia som heter domoda, som er som er som en gambisk variant av satay. Og så lagde jeg tagine. Så jeg er glad i å lage «fancy» mat, ler rapperen.

– Og så har jeg lyst til å lære meg å lage finnbiff. Kjæresten min lager alltid det til meg.

– Hva er det du alltid må ha i kjøleskapet, da?

– Smør. Det er dødsviktig. Jeg er han som tar altfor mye smør på brødskiva. En gang kjøpte Unge Ferrari superfancy ekte, ekte, ekte smør. OUFF, det var helt sykt godt.

Slik lager du Arifs kyllingpilau med samosa og yoghurtdressing:

Publisert: 08.12.2017 kl. 15:30


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?