Til hovedinnhold

Bocuse d'Or: Disse råvarene skal kokkene bruke under Årets kokk

ÅRETS KOKK: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
ÅRETS KOKK: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Og - nå er det bestemt hvem som skal være først og sist til å presentere maten under finalen.


I dag ble rekkefølgen til Årets Kokk 2017 trukket og presentert i Oslo. Dermed er det nå bestemt i hvilken rekkefølge de forskjellige kokkene skal presentere sine kulinariske bidrag for dommerne under finalen, som går av stabelen 12. september.

Årets Kokk er en konkurranse som holdes for å avgjøre hvem som blir Norges representant i den svært anerkjente kokkekonkurransen Bocuse d'Or.

I år er kandidatene Rasmus Johnsen Skoglund, Filip August Bendi, Christian André Pettersen, Geir Magnus Svae og Øyvind Bøe Dalelv.

Rekkefølgen ble som følger:

1. Christian André Pettersen

2. Geir Magnus Svae

3. Rasmus Johnsen Skoglund

4. Øyvind Bøe Dalelv

5. Filip August Bendi

NB! I tiden frem mot finalen skal vi presentere hver av de fem kokkene i intervjuserien «Fem kjappe», så følg med på Godt.no.

Ishavsrøye og lam

I dag ble det også avslørt hvilke råvarer som skal benyttes i finalen.

Ifølge et presseskriv skal hovedråvaren i sjømatretten være norsk ishavsrøye kombinert med råreker, kongekrabbe og/eller sjøkreps, i tillegg til trøffeltang.

Kjøttretten skal bestå av lam og minst én grønnsak som har vært dyrket i samme område som lammet.

Mange medaljer

Under forrige Bocuse d'Or stod Norge, ved Christopher W. Davidsen, på pallen og fikk sølv. Gullet gikk til USA.

– Det er sinnssykt kult med sølv. Dette har teamet mitt og jeg jobbet for i ett og et halvt år, og det var helt fantastisk å stå på pallen, skrev Davidsen i en SMS til VG etter prisutdelingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VANT: Christopher William Davidsen (i midten), coach Gunnar Hvarnes (til høyre) og commis Håvard Werkland under Bocuse d'Or i 2016. Foto: Attila Kisbenedek/AFP Photo
VANT: Christopher William Davidsen (i midten), coach Gunnar Hvarnes (til høyre) og commis Håvard Werkland under Bocuse d'Or i 2016. Foto: Attila Kisbenedek/AFP Photo

Norge har totalt ti medaljer i Bocuse d'Or: Fem gull, tre sølv og to bronser, ifølge Bocuse d'Or.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?