Bocuse d'Or: Disse råvarene skal kokkene bruke under Årets kokk

29. august 2017Aktuelt
ÅRETS KOKK: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
ÅRETS KOKK: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Og - nå er det bestemt hvem som skal være først og sist til å presentere maten under finalen.

I dag ble rekkefølgen til Årets Kokk 2017 trukket og presentert i Oslo. Dermed er det nå bestemt i hvilken rekkefølge de forskjellige kokkene skal presentere sine kulinariske bidrag for dommerne under finalen, som går av stabelen 12. september.

Årets Kokk er en konkurranse som holdes for å avgjøre hvem som blir Norges representant i den svært anerkjente kokkekonkurransen Bocuse d'Or.

I år er kandidatene Rasmus Johnsen Skoglund, Filip August Bendi, Christian André Pettersen, Geir Magnus Svae og Øyvind Bøe Dalelv.

Rekkefølgen ble som følger:

1. Christian André Pettersen

2. Geir Magnus Svae

3. Rasmus Johnsen Skoglund

4. Øyvind Bøe Dalelv

5. Filip August Bendi

NB! I tiden frem mot finalen skal vi presentere hver av de fem kokkene i intervjuserien «Fem kjappe», så følg med på Godt.no.

Ishavsrøye og lam

I dag ble det også avslørt hvilke råvarer som skal benyttes i finalen.

Ifølge et presseskriv skal hovedråvaren i sjømatretten være norsk ishavsrøye kombinert med råreker, kongekrabbe og/eller sjøkreps, i tillegg til trøffeltang.

Kjøttretten skal bestå av lam og minst én grønnsak som har vært dyrket i samme område som lammet.

Mange medaljer

Under forrige Bocuse d'Or stod Norge, ved Christopher W. Davidsen, på pallen og fikk sølv. Gullet gikk til USA.

– Det er sinnssykt kult med sølv. Dette har teamet mitt og jeg jobbet for i ett og et halvt år, og det var helt fantastisk å stå på pallen, skrev Davidsen i en SMS til VG etter prisutdelingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VANT: Christopher William Davidsen (i midten), coach Gunnar Hvarnes (til høyre) og commis Håvard Werkland under Bocuse d'Or i 2016. Foto: Attila Kisbenedek/AFP Photo
VANT: Christopher William Davidsen (i midten), coach Gunnar Hvarnes (til høyre) og commis Håvard Werkland under Bocuse d'Or i 2016. Foto: Attila Kisbenedek/AFP Photo
Foto: Attila Kisbenedek AFP

Norge har totalt ti medaljer i Bocuse d'Or: Fem gull, tre sølv og to bronser, ifølge Bocuse d'Or.

Publisert: 29.08.2017 kl. 16:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?