Bocuse d'Or: Disse råvarene skal kokkene bruke under Årets kokk
Og - nå er det bestemt hvem som skal være først og sist til å presentere maten under finalen.
I dag ble rekkefølgen til Årets Kokk 2017 trukket og presentert i Oslo. Dermed er det nå bestemt i hvilken rekkefølge de forskjellige kokkene skal presentere sine kulinariske bidrag for dommerne under finalen, som går av stabelen 12. september.
Årets Kokk er en konkurranse som holdes for å avgjøre hvem som blir Norges representant i den svært anerkjente kokkekonkurransen Bocuse d'Or.
I år er kandidatene Rasmus Johnsen Skoglund, Filip August Bendi, Christian André Pettersen, Geir Magnus Svae og Øyvind Bøe Dalelv.
Rekkefølgen ble som følger:
1. Christian André Pettersen
2. Geir Magnus Svae
3. Rasmus Johnsen Skoglund
4. Øyvind Bøe Dalelv
5. Filip August Bendi
NB! I tiden frem mot finalen skal vi presentere hver av de fem kokkene i intervjuserien «Fem kjappe», så følg med på Godt.no.
Ishavsrøye og lam
I dag ble det også avslørt hvilke råvarer som skal benyttes i finalen.
Ifølge et presseskriv skal hovedråvaren i sjømatretten være norsk ishavsrøye kombinert med råreker, kongekrabbe og/eller sjøkreps, i tillegg til trøffeltang.
Kjøttretten skal bestå av lam og minst én grønnsak som har vært dyrket i samme område som lammet.
Mange medaljer
Under forrige Bocuse d'Or stod Norge, ved Christopher W. Davidsen, på pallen og fikk sølv. Gullet gikk til USA.
– Det er sinnssykt kult med sølv. Dette har teamet mitt og jeg jobbet for i ett og et halvt år, og det var helt fantastisk å stå på pallen, skrev Davidsen i en SMS til VG etter prisutdelingen.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Norge har totalt ti medaljer i Bocuse d'Or: Fem gull, tre sølv og to bronser, ifølge Bocuse d'Or.
Publisert: 29.08.2017 kl. 16:29
Lag deg en gratis konto