Noma-sjefen kommer med ny restaurant

7. desember 2015Aktuelt
Ifølge hjemmesidene til «108» vil datterrestauranten til Noma ligge i samme gate som Michelin-restauranten.
Ifølge hjemmesidene til «108» vil datterrestauranten til Noma ligge i samme gate som Michelin-restauranten.
Foto: Johannes Jansson VG

Mandag annonserte Noma-kokk Kristian Baumann at han åpner en ny restaurant i samarbeid med René Redzepi. De starter på kjøkkenet til Noma.

«108» skal være en «nabolags»-variant av Noma, og skal ifølge planen åpne dørene våren 2016. Prosjektet har vært i planleggingsfasen det siste halve året, og i en pressmelding fra Noma forteller han at de allerede har planlagt menyen, inngått avtaler med lokale produsenter og begynt med sylting og annen preservering av råvarer til oppstarten.

På menyen står blant annet stekte grisehaler, braisert kalvetunge og blekksprut.

I motsetning til Noma, som gjentatte ganger har vært kåret til verdens beste restaurant, og har blitt et sted matnerder valfarter til fra hele verden, skal «108» være en restaurant hvor du kan spise mandagsmiddagen. De skal bygge videre på den nynordiske matfilosofien Noma har gått i bresjen for, men det skal være en mye mer tilgjengelig spiseplass.

Nå er det jo ikke slik at alle har tilgang til Nomas kjøkken, men fordi Baumann har jobbet på Noma og dette er et prosjekt han gjør i samarbeid med Redzepi starter de nettopp her. Noma flytter sin restaurant til Sydney, Australia, de tre første månedene neste år – og da starter 108-eventyret på det forlatte Noma-kjøkkenet. Fra januar til april neste år kan du altså spise på verdens beste restaurant – light. I påvente av en enda mer tilgjengelig nordisk restaurantscene.

Publisert: 07.12.2015 kl. 19:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?