Lise Finckenhagen: Tre gode middager på budsjett

12. januar 2018Aktuelt
RIMELIG: Mens den ene retten er klar på 25 minutter, blir den andre fantastisk av å få småsurre i flere timer. Foto: Sara Johannessen/VG
RIMELIG: Mens den ene retten er klar på 25 minutter, blir den andre fantastisk av å få småsurre i flere timer. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Fra sosekjøtt og bakte søtpoteter til en italiensk klassiker.

Stakkars januarmåned, den har virkelig et stort press hengende over seg. Partykjolen er for lengst byttet ut med strieskjorte og på matfronten har glamfaktoren blitt betraktelig tonet ned. Overgangen er brå og ubarmhjertig. Neida! Så ille er da ikke. Kaloritelling kan andre ta seg av, jeg er i hvert fall glad det finnes mye godt til en rimelig penge. Også kommer det jo veldig an på hvordan du velger å prioritere.

Pasta med ost og pepper er en svært enkel og billig rett. Men legger du to tredjedeler av budsjettet ditt i ost som pecorino og parmesan, og den siste tredjedelen i kvalitetspasta - har du plutselig et strålende utgangspunkt for den helt fantastiske spagettiretten «Cacio e Pepe». Hel sort pepper har du sikkert allerede liggende i en tørrvareskuff. På samme måte som med alle slags krydder er det en god ide å riste pepperen to-tre minutter i en tørr varm panne før bruk. Da kvikner den til, blir mer aromatisk og får en rundere smak.

Sosekjøtt er en gammel traver av en festrett som aldri skuffer. Vi snakker budsjettlykke med nostalgi og varme følelser. Et godt stykke marmorert høyrygg av okse og løk i lange baner er hovedingrediensene i denne varianten av «kjøtt i mørket», som garantert vil lyse opp til tross for navnet.

Bruk av rester er både budsjettvennlig og miljøvennlig. Bakte søtpoteter - eller poteter - kan fylles med det aller meste enten det dreier seg om rekesalat, kjøttsaus eller bacon.

Det er altså ingen grunn til å henge med hodet, det er fullt mulig å spise seg «rimelig» mett i januar også.

Lise Finckenhagens tre budsjettvennlige middager finner du her:

Publisert: 12.01.2018 kl. 14:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?