Ananas på pizzaen: Ja eller nei?

4. april 2019Aktuelt
KLASSIKER: Ananas er en klassisk topping på «Hawaiian pizza». Samtidig er mange av oss sterkt i mot å putte den gule frukten på pizzaen vår. Foto: Mmkarabella / Shutterstock / NTB Scanpix
KLASSIKER: Ananas er en klassisk topping på «Hawaiian pizza». Samtidig er mange av oss sterkt i mot å putte den gule frukten på pizzaen vår. Foto: Mmkarabella / Shutterstock / NTB Scanpix

De to motstridende partene i den store ananasdebatten ser aldri ut til å komme til enighet. Nå kan det imidlertid se ut som at den ene siden har fått flertall.

De fleste av oss har sannsynligvis en eller annen gang havnet i en diskusjon om hvorvidt ananas hører hjemme på pizza eller ei. Det kontroversielle temaet blir blant annet kalt «den mest splittende matrelaterte debatten i verden», og ser aldri ut til å ta slutt.

I en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Peppes Pizza kom de imidlertid frem til dette: Et klart flertall på 59 prosent svarte at de liker ananas på pizza.

Kan dette bety at den evige ananaskrangelen endelig har fått en vinnerside?

Flere legger på ekstra

Ifølge administrerende direktør Espen Hoff i Peppes Pizza er undersøkelsen basert på svar fra 1007 personer. Basert på egne tall sier dessuten Peppes-direktøren at det er flere som velger å legge på ekstra ananas på pizzaen, enn som velger å ta den bort.

Peppes har to ananaspizzaer på menyen, hvor «Thai Chicken» er den mest populære. I tillegg har de et alternativ som lar kundene velge topping på pizzaen selv.

Vises på salgstallene

Også pizzakjedene Domino's og Dolly Dimples, som eies av Domino's, har merket at den søte frukten er en omdiskutert ingrediens.

Markedssjef Frank Otterbeck forteller til Godt at det vises godt på salgstallene.

– På Domino's sitt «design din egen pizza»-alternativ ser vi at ananas trender ganske bra. Det er den nest mest solgte frukt- og grønnsaksingrediensen, og totalt sett nummer syv av alle ingrediensene, forteller han.

Domino's har to ananaspizzaer på menyen, hvor «Domino's Deluxe» er den mest solgte. Otterbeck forteller at de kommer til å utvide menyen med flere ananaspizzaer i «veldig nær fremtid».

– Det merkes at det er en stor gruppe som er glad i ananas på pizzaen.

Mye ananas på menyen

Dolly Dimples, som i 2017 ble kjøpt opp av Domino's, ser også ut til å selge en god del ananas. Kjeden har tre ananaspizzaer på menyen, hvor «Dolly's choice» er den mest solgte.

Otterbeck forteller at 17,5 prosent av alle pizzaene som selges i Dolly Dimples er med ananas.

Pizzabakeren er kjeden med flest ananaspizzaer av pizzakjedene Godt har snakket med. Her serveres seks av 30 pizzaer med ananas som topping. Kjeden har ingen konkrete tall for hvor mye ananas de selger, men forteller at de nylig gjennomførte en uformell avstemning på Instagram og Facebook der følgerne ble bedt om å stemme ja eller nei til ananas på pizza.

Totalt fikk de 884 svar: 426 svarte ja, mens 458 svarte nei. I motsetning til Peppes Pizzas undersøkelse viser dermed Pizzabakerens avstemning et svakt flertall på nei-siden i ananasdebatten.

Hva mener du? Hører ananas hjemme på pizzaen, eller er det no-go? Del din mening i kommentarfeltet!

Publisert: 04.04.2019 kl. 11:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?