Lise Finckenhagen: Dumplings på tre måter

SMAKFULLT: Kokke-Lise lager både stekte og dampede dumplings i ukens spalte.
SMAKFULLT: Kokke-Lise lager både stekte og dampede dumplings i ukens spalte.
Foto: Johanna Siring/VG
Lise Finckenhagen

Dumplings er rett og slett utrolig digg. Små herlige munnfuller som kan fylles med alt du liker, på samme måte som andre fylte pastaputer.

Den tynne deigen kan selvsagt lages selv, men for enkelhetens skyld har jeg denne gangen kjøpt den ferdig. Både wonton-plater og gyozapapir finner du i frysedisken, men du må nok oppsøke en større matbutikk eller en butikk som har spesialisert seg på utenlandske varer.

Hvis du ikke er fryktelig nøye på det så kan de to ulike deigene brukes litt om hverandre, se hva du får tak i. Det viktigste er å senke terskelen for å prøve deg på hjemmelagde dumplings. Dessuten er det et veldig hyggelig lite prosjekt å gjøre sammen. Og fortvil ikke om selve brettingen ikke blir perfekt på første forsøk, de smaker akkurat like godt uansett fasong.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?