Mario Batali får kritikk for kanelbolleoppskrift i trakasserings-beklagelse

SPARKET: Mario Batali har blitt anklaget for seksuell trakassering av flere kvinner. Han er nå sparket av TV-selskapet ABC. Her i det hvite hus i 2016. Foto: Nicholas Kamm/AFP
SPARKET: Mario Batali har blitt anklaget for seksuell trakassering av flere kvinner. Han er nå sparket av TV-selskapet ABC. Her i det hvite hus i 2016. Foto: Nicholas Kamm/AFP
Maria Tveiten Helgeby

Kjendiskokken har blitt anklaget for seksuell trakassering av flere kvinner. I en offentlig beklagelse avsluttet han med en oppskrift på kanelboller. Dette skaper reaksjoner.

I forrige uke ble det kjent at den amerikanske kjendiskokken Mario Batali har fått sparken av TV-selskapet ABC etter beskyldninger om seksuell trakassering. Dette skjedde etter at matnettstedet Eater publiserte en artikkel der flere kvinner hevdet Batali hadde trakassert dem over et tidsløp på 20 år, skriver VG.

Kokken kom med en beklagelse via sitt nyhetsbrev, og valgte å avslutte med en oppskrift på kanelboller. Dette har fått mange til å reagere, skriver TIME.

Kokken skriver:

«Som mange av dere vet, har det vært en del nyhetsdekning rundt min tidligere oppførsel denne uken.

Jeg har gjort mange feil, og jeg er så utrolig lei meg for at jeg har skuffet mine venner, min familie, mine fans og mitt team. Oppførselen min var feil, og det er det ingen unnskyldninger for. Jeg tar det fulle ansvar.

Å dele gleden for italiensk mat, tradisjoner og gjestfrihet med alle dere, hver uke, er en ære og et privilegium. Uten deres støtte - mine fans - hadde jeg aldri hatt en forum der jeg kunne utdypet dette.

Jeg vil jobbe hver dag med å gjenvinne deres tillit.

- mb»

Etter dette valgte kokken å legge til dette:

«ps. i tilfelle du leter etter en høytids-inspirert frokost, er disse pizzadeig-kanelbollene en fan-favoritt.» heter det i nyhetsbrevet-

Washington Post trekker blant annet frem Sopan Deb, kulturjournalist i New York Times:

Og journalist Tina Brown som heller foreslo oppskrifter på «pigs in blanket» eller «spotted dick» på CNN, og sa at dette ikke var riktig måte å beklage på:

Mario Batali er en av de mest kjente kokkene i USA, skriver Washington Post. Han har blant annet publisert elleve kokebøker, og har hatt flere matprogrammer på Food Network. Food Network har uttalt at de tar dette svært seriøst, og derfor har valgt å sette relansering av Batalis TV-program «Molto Mario» på vent, fortsetter avisen.

Batali kom med en uttalelse i den opprinnelige Eater-artikkelen, hvor han ikke avviste anklagene.

– Oppførselen var dårlig og det er ingen unnskyldninger. Jeg tar fullt ansvar og beklager dypt for den smerte, ydmykelse eller ubehag jeg har påført mine kolleger, ansatte, kunder, venner og familie, sa han da.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?