Endelig sopptid: Tre gode oppskrifter med høstens sopp
En fuktig sommer gir fantastisk sopphøst heter det, ikke så galt at det ikke er godt for noe altså!
Det er bare å få på seg gummistøvlene og gripe kurven, kanskje er du så heldig at du kommer over et teppe av gull i en moserik granskog. Erfarne sankere føler det på kroppen, kjenner det på lukta, og blir nærmest «dratt» mot soppstedet. Det blir dessverre ikke jeg bestandig, for meg kan det være vrient å se forskjell på hasselkratt, eikelunder og bjørkeholt. Og er du litt som meg kan det være svært fornuftig å alliere seg med en som har dette «genet» i seg.
Om du plukker selv eller ikke, sopp er nydelig og passer til det meste. Saftige smørstekte kantareller på ristet brød med sprøstekt bacon er en vidunderlig liten rett i all sin enkelhet. Topp gjerne herligheten med et speilegg hvis du ønsker det, eller et posjert egg når du er klar for luksus.
En fyldig soppsuppe er proppfull av smak og er dessuten en glitrende måte å bruke opp eventuell mindre pene sopper på. I oppskriften har jeg rundet den av med fløte, men både crème fraîche eller en god skje mascarpone kan brukes med stort hell. Litt revet parmesan til servering er heller ikke å forakte.
Sjekk også ut kylling i kremet soppsaus med estragon og druer. Kanskje en ide til søndagsmiddagen?
Publisert: 04.09.2015 kl. 13:07
Lag deg en gratis konto