Karl Erik Pallesen tror på pallplass for Norge i Bocuse d'Or
Christopher W. Davidsen leverte det han hadde trent på ifølge coachen hans Gunnar Hvarnes, Pallesen mener det var det beste fatet.
I dag er det duket for siste dag av prestisjekonkurransen Bocuse d'Or og dommerne skal gi sine siste poeng. Klokken 18 er det premieutdeling, og først da vil Christopher W. Davidsen og teamet få vite om han blir historisk.
Ifølge venn og kollega av Davidsen og driver av Fisketorget i Stavanger, Karl Erik Pallesen, ser fatet helt sinnsykt ut.
– Jeg tror uten tvil at dette ligger an til pallplass, sier Pallesen fra tribunen i Lyon.
Der står han sammen med 400 – 500 andre nordmenn som både heier og gråter over Davidsens prestasjon.
– Det er helt perfekt stemning, sier han.
Davidsen har hatt 5 timer og 35 minutter på å servere et fat bestående av kylling og hummer, som ble valgt ut for å feire byen Lyon og konkurransens far Paul Bocuse. I tillegg skulle han servere en vegansk tallerken, fordi juryen ønsker å vise at de er med i tiden og den moderne matlagningen.
Artikkelen fortsetter under bildet
Davidsens coach Gunnar Hvarnes skriver i en melding til Godt at dagen i går var kjempe bra.
– Alt gikk etter planen og det føltes ut som vi leverte, mener han.
Pallesen syns rettene til Davidsen ser utrolig bra ut av mange grunner.
– Jeg mener han har det absolutt beste fatet i dag, slår han fast.
Selv om Pallesen selv legger til at han nok ikke er helt objektiv, og da Godt snakket med ham på telefon hadde hverken Ungarn eller USA presentert sine fat ennå. Det er de to eneste landene han frykter kan ta seieren fra Davidsen.
– Ungarn slo oss i EM så det blir spennende å se hva de leverer.
Coach Havernes forteller at de leverte det de hadde trent på under konkurransen.
– Vi har gjort det godt, men det er kalkulatoren som bestemmer, sier han med et smil.
Publisert: 25.01.2017 kl. 10:41
Oppdatert: 25.01.2017 kl. 15:07
Lag deg en gratis konto