6 ting du kan bruke avokadoskall til som ikke er «avolatte»

29. mai 2017Aktuelt
FYLT GRØNNSAK: Avokado - med og uten melkekaffe. Foto: Shutterstock/Scanpix og @25ml_coffee_roastery
FYLT GRØNNSAK: Avokado - med og uten melkekaffe. Foto: Shutterstock/Scanpix og @25ml_coffee_roastery

Et avokadoskall er ikke en kaffekopp. Men det kan brukes til mye annet!

Har du fått med deg kaffetrenden «avolatte»? Før du setter americanoen i halsen så kan vi roe deg helt ned med at avolatte, altså en caffe latte servert i et tomt avokadoskall, egentlig var en spøk. Den begynte da en barista i Australia ville gjøre narr av den unge voksne «millennial»-generasjonen som elsker alt som har med avokado å gjøre. Men så skjedde det noe. I sosiale medier har det etterpå blitt publisert flere bilder av «avolatte».

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Noen av brukerne er med på spøken og andre tar det dønn alvorlig. Uansett - nå er det der ute, avolatten lever sitt eget liv, ironisk eller uironisk, den eksisterer.

Men avokadoskall ble aldri laget for å være kopp. Det er ikke et isolerende materiale. Kaffe er varmt. Avokadoskall er tynt. Det må da være noe annet vi kan bruke det tomme, brune skallet til som ikke er beholder for en glovarm drikk? Å ja da. Internett vet hva man gjør med tomme avokadoskall.

Blomsterpotte

Hobbyblogger Niccola Drake sår frø i det tomme skallet. Etter noen uker vil vi tro at selve blomsterpotten blir til kompost, men en liten stund har du i hvert fall et stilig Instagram-motiv.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Lage en hodeskalle

Ok, så er ikke dette avokadoskallet helt tomt, men om du lærer deg dette trikset, så blir aldri tacofredag den samme. Det er matblogger Kami Bigler som har laget denne glisende grønnskallen. Oppskriften finner du her.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Kami Bigler/nobiggie.net
Foto: Kami Bigler/nobiggie.net

Lag «kunst»

Denne passer nok best for de som til daglig omgir seg med små barn. Men mat- og hobbyblogger Mary Beth som lager bloggen Cupcakes and Crinoline lager det hun kaller «veggpynt» av tomme avokadoskall.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Mary Beth/Cupcakesandcrinoline.com
Foto: Mary Beth/Cupcakesandcrinoline.com

Andre avokadotips

Noen andre forslag vi har kommet over på verdensveven er å koke det sammen med egg (for å gi eggene en varm rosafarge), farge garn, vrenge det og gni det over ansiktet som en fuktgivende hudpleie samt å bruke det som skål for guacamolen.

Uansett hvordan du bruker det tomme avokadoskallet så er det viktigste at du faktisk spiser innholdet. Få 10 digge avokadooppskrifter her.

Har du flere avokadoskalltriks? Del dem med oss i kommentarfeltet eller på Instagram under emneknaggen #godtno!

Publisert: 29.05.2017 kl. 15:55
Oppdatert: 30.05.2017 kl. 08:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?