Åtte tips til matpakken

MEDBRAKT MAT: Det er ikke alltid like lett å være kreativ i matveien, men vi gir deg tipsene som kan gjøre det litt enklere. Foto: Fredrik Solstad/VG
MEDBRAKT MAT: Det er ikke alltid like lett å være kreativ i matveien, men vi gir deg tipsene som kan gjøre det litt enklere. Foto: Fredrik Solstad/VG
Isabel Bech

«Det er ikke morsomt å spise sin mat når den ligger i pakke og ikke på fat». Eller?

Enten du lager matpakke til barna eller det er du selv som har med deg lunsj til skole eller jobb, så kan det være å variere innholdet sånn at det ikke blir den samme innholdet dag ut og dag inn. Her får du åtte tips til hvordan du kan gjøre matpakken litt mer spennende og samtidig en hel del enklere. Vinn-vinn kaller vi det!

Pleier du for eksempel å ta med en juiceboks til lunsjen, kan du oppbevare de i fryseren. Legg boksen sammen med resten av matpakken, og dermed holdes maten kjølig samtidig som juicen smelter i tide til lunsj.

Del brødet i skiver og legg det i fryseren. På morgenen tar du ut så mange brødskiver du skal ha til lunsjen og smør på det pålegget du vil ha. Brødskivene tiner til lunsj, og pålegget holder seg fersk. Til og med gulosten unngår å bli svett med denne metoden.

Muligens det eldste trikset i boka, men en fin måte å bruke opp rester og spare litt penger. Supper og lignende kan varmes om morgenen og så puttes på termos, dersom du ikke har en mikrobølgeovn på jobben eller skolen.

Tar du med en salat i matboksen kan du legge et papirhåndkle på toppen, før du legger på lokket. Da holder salaten seg fin og sprø.

Mens vi er inne på salat: Dersom du skal ha dressing er det lurt å legge denne i bunn, og salatbladene helt øverst. Dersom du bygger salaten lagvis på denne måten, unngår du at den blir bløt.

Frukt er fint å ha med i matpakken, og spesielt til barn kan det være fint og praktisk å dele den opp for eksempel epler. Hvis du vil unngå at eplene blir brune kan du dele de opp i båter, for så å legge de rundt kjernen igjen. Fest et strikk rundt sånn at eplet er som udelt, og dermed holder eplet seg fint.

Kjøp matbokser som har forskjellige rom, eller bruk ulike bokser til forskjellig mat. Da slipper du at brødskiva blir fuktig av frukten, eller at druene er dekket i leverpostei.

Pakk lunsjen på kvelden, så slipper du å stresse på morgenen. Da blir det straks lettere å være kreativ i matveien, og det blir enklere å faktisk ta med seg matpakke hver dag istedenfor å bruke penger i kantina.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?