Tre enkle middager når du skal ha gjester

1. april 2016Aktuelt
ENKELT, GODT OG LEKKERT: Helstekt laks er både lekker og god mat - og så kan du lett lage det til mange på ganske kort tid; win-win-win. Foto: Magnar Kirknes.
ENKELT, GODT OG LEKKERT: Helstekt laks er både lekker og god mat - og så kan du lett lage det til mange på ganske kort tid; win-win-win. Foto: Magnar Kirknes.

Er det mulig å lage god mat til mange mennesker på kort tid? Selvsagt! Her får du tre forslag til selskapsmat som du har ferdig på under en time.

Hva gjør man når man skal ha besøk, og ikke har lyst til å bruke hele dagen på kjøkkenet? Da gjør man det enkelt.

Å gjøre det enkelt betyr ikke at du ikke kan imponere litt. Det går nemlig an å lage veldig god mat til et helt selskap uten altfor mye innsats. Både en god gryterett og helstekt fisk og kylling er perfekt festmat. Det krever ikke altfor mye forberedelser, men er både godt og lekkert å sette på bvordet allikevel.

Prøv å bake en hel kylling i ovnen sammen med øl og grønnsakene du skal servere som tilbehør! Da har du gjort ferdig din del av jobben på 20 minutter, så passer kyllingen seg selv i ovnen etterpå. (Eller det er ikke helt sant, for du retten blir ekstra god om du øser litt av ølet over kyllingen underveis.)

Laks kan også helstekes. Og da blir laksemiddagen straks hakket mer festlig og litt mer imponerende. Serverer du den med skalldyrsaus og ferske, grønne asparges er vi helt i mål. Har du grill kan du veldig gjerne grille laksen istedenfor.

Foto: Magnar Kirknes.
Foto: Magnar Kirknes.

Hvem kan motstå en rykende varm, og litt hot, gryte med chili con carne? Chili-Klaus lager sin med mørk sjokolade og den superhotte chilien Chocolate Bhut - får du ikke tak i akkurat den chilien kan du erstatte den med sterkt shilipulver. Server chili con carne med hjemmelaget tomatsalsa og guacamole.

Publisert: 01.04.2016 kl. 13:11


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?