Ukens matblogg: Urtemarinerte kyllinglår med rotgrønnsaker

KOSEMAT: Kyllinglår kan marineres med mange ulike krydder, og med rotgrønsaker blir det både godt, mettende og sunt. Foto: Mia Skrataas/miasmat.no
KOSEMAT: Kyllinglår kan marineres med mange ulike krydder, og med rotgrønsaker blir det både godt, mettende og sunt. Foto: Mia Skrataas/miasmat.no
Magne D. Antonsen

Lett og godt, en natt i deilig marinade og kyllinglåret blir skikkelig kosemat.

Ukens matblogger Mia Skrataas (28)
Bor i Oslo
Har blogget siden 2013
Bloggens mest populære oppskrift er drømmekylling, en ovnsbakt kyllingrett med crème fraîche og mango chutney
Foto: Privat/miasmat.no
Ukens matblogger Mia Skrataas (28) Bor i Oslo Har blogget siden 2013 Bloggens mest populære oppskrift er drømmekylling, en ovnsbakt kyllingrett med crème fraîche og mango chutney Foto: Privat/miasmat.no

- Kyllinglår er en av mine favoritter fordi de har så mye smak og er lette å lage, sier ukens matblogger Mia Skrataas til Godt.no.

- Det eneste du må huske på er å legge kyllinglårene til marinering kvelden før, for de blir ekstra gode når de får ligge lenge i marinaden, sier Mia.

- Hvis du skal lage til gjester er det bare å fylle opp et helt stekebrett med rotgrønnsaker og kyllinglår. Steketiden blir omtrent den samme. Når det nærmer seg tar du ut et kyllinglår og sjekker at kyllingkjøttet slipper benet, da er det ferdig, sier hun.

- Hvis du vil bruke andre krydder eller andre grønnsaker er det bare å prøve. Kylling passer til så mye, at det er fint å finne din egen favoritt, sier Mia.

Les bloggen til Mia på www.miasmat.no og følg henne på Facebook og Instagram også.

4 kyllinglår

2 ss rosmarin

2 ss timian

2 fedd hvitløk

1/2 sitron

2 ss olivenolje

1 stor søtpotet

3 pastinakker

3 gulrøtter

1/2 sitron

3 ss olivenolje

Salt og pepper

Mia bruker en times tid på å lage denne kyllingen, men husk å la kyllinglårene ligge i marinade natten over.

Finhakk hvitløk og bland med rosmarin og timian. Hell over olivenolje og saften fra en halv sitron. La gjerne kyllingen marineres natten over om du har tid. Om ikke, la den ligge i marinaden mens rotgrønnsakene forberedes.

Skrell og kutt rotgrønnsakene i middels store biter. Legg grønnsaksbitene i en ildfast form og hell olivenolje over. Krydre med salt og pepper og skvis den andre halvdelen av sitronen over.

Legg lårene over rotgrønnsakene og stek det hele på forvarmet ovn, 225°C, til rotgrønnsaker og kyllinglår er gjennomstekt, omtrent 40-45 minutter.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?