Til hovedinnhold

Tre ingredienser på tre forskjellige måter

6. februar 2015Aktuelt
TRIPPELGODT: Tre enkle middager med de samme ingrediensene: gulrot, appelsin og brokkoli. Vegetarsalat. Foto: Sara Johannessen / VG
TRIPPELGODT: Tre enkle middager med de samme ingrediensene: gulrot, appelsin og brokkoli. Vegetarsalat. Foto: Sara Johannessen / VG

Her får du tre gode tips til varierte hverdagsmiddager med brokkoli, gulrot og appelsin.

Hvis kreativiteten ikke er på topp, og matbutikken ikke er stedet du ønsker å tilbringe fritiden, kan hverdagsmaten fort bli ensporet og fantasiløs. Denne gangen har jeg tatt for meg tilbehøret, og lekt litt med tre ingredienser alle stort sett alltid har i kjøleskapet.

Det er helt greit å bruke mye av de samme ingrediensene i hverdagsmaten, spesielt hvis du klarer å variere slik at du får følelsen av noen nytt hver dag. Denne uken har jeg lekt meg med brokkoli, gulrot og appelsin. Det er råvarer jeg vil tro at de fleste kjenner godt til og som mange daglig legger i handlekurven sin. Ved å bruke dem på litt forskjellige måter sitter man også igjen med en følelse av variasjon. Ok, jeg har andre ingredienser med i rettene som er med på å gjøre dem svært forskjellige; sånn som torsk og pulled pork (- jada, det er lov å kjøpe ferdigvarianten en gang i blant når du ikke har omtrent åtte timer til rådighet en ettermiddag), men brokkoli, gulrot og appelsin går altså igjen.

Tenk over hva som er dine favoritter i hverdagen og bli inspirert til å variere med de samme ingrediensene du også.

Livet består av flest hverdager. Hvorfor ikke gjøre det beste ut av dem?

Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG

Lag en ny vri på torskemiddagen med «brokkolicouscous», puré laget på gulrot og appelsin og nøttesmør med soyasaus og friske urter.

Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG

Dette er en knallgod middagssalat med bakte gulrøtter, brokkoli og frisk appelsin. Cashewnøtter gir retten litt krønsj og quinoa gjør den mer mettende. Du kan også toppe salaten med grilletkylling eller dampet eller stekt laks også.

Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG

Wraps på en ny måte! Fyll dem med pulled pork og coleslaw laget på brokkolistilker, rødkål og gulrot. Og topp med dressing med appelsin og nøtter. Knallgod hverdagsmat!

Du kan kjøpe ferdig pulled pork i butikken, eller prøve denne oppskriften på hjemmelaget pulled pork.

Publisert: 06.02.2015 kl. 12:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?